Πολιτισμός

Μίνα Πολυχρόνου-Μαρία Κατσούρα: Οι δύο Βολιώτισσες σοπράνο επιστρέφουν για μία παράσταση στον τόπο τους

Με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό του Βόλου αναμένεται η εμφάνιση της Μίνας Πολυχρόνου και της Μαρίας Κατσούρα, στην κυριακάτικη συναυλία που θα δώσει στην πόλη μας η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Οι δύο διακεκριμένες λυρικές ερμηνεύτριες, οι οποίες κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον «Βαφτιστικό», την πασίγνωστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, θα τραγουδήσουν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας επιστρέφοντας για μία παράσταση στον τόπο καταγωγής τους έπειτα από πολλά χρόνια.

Οι δύο Βολιώτισσες σοπράνο συνυπάρχουν επί σκηνής για πρώτη φορά στην καριέρα τους και αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής συνεργασίας τους στον «Βαφτιστικό», ο οποίος από τις αρχές του καλοκαιριού περιοδεύει ανά την Ελλάδα (ο Βόλος είναι η τέταρτη στάση που θα κάνει το μουσικό σύνολο της ΕΡΤ). «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που τραγούδησα στον τόπο μου. Από τον «Κουρέα της Σεβίλλης» για την ακρίβεια. Αν και πέρυσι τραγούδησα στο φεστιβάλ «Ευμέλεια» του Ιδρύματος Πορφυρογένη στην Αγριά, στον Βόλο έχω περισσότερο από μία δεκαετία και θα ήθελα όσο τίποτε άλλο από εδώ και πέρα να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανάρθουμε. Όπως παλιότερα που γίνονταν πολλές καλλιτεχνικές δράσεις», παραδέχθηκε η κ. Πολυχρόνου, η οποία αμέσως μετά την εμφάνισή της εδώ θα ταξιδέψει στα Επτάνησα, καθώς συμμετέχει στη 15η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας.

Το πρόγραμμα της κυριακάτικης παράστασης περιλαμβάνει επίσης τις «Επτά Ωδές στον Ύμνο της Ελευθερίας» του Νικόλαου Μάντζαρου, που θα προηγηθούν του «Βαφτιστικού». «Εντάξαμε τις «Επτά Ωδές» στην αρχή της παράστασης και επιλέχτηκαν στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης», σημείωσε η εκλεκτή υψίφωνος, ενώ έπειτα σχολίασε τη συνεργασία της με τη συντοπίτισσά της, Μαρία Κατσούρα. «Η Μαρία διαθέτει σπουδαία φωνή. Έχει κάνει και εκείνη πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Λυρική Σκηνή. Καθεμία όμως υποστηρίζει όπερες από διαφορετικούς συνθέτες και δεν είχε τύχει να τραγουδήσουμε ξανά μαζί. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και το ότι συμπράττουμε στην πιο γνωστή οπερέτα που υπάρχει στη χώρα μας, είναι κάτι που περνάει στο κοινό, χαρίζει μία αμεσότητα», τόνισε, ενώ έπειτα έδωσε μία ακόμη διάσταση: «Είναι διπλά συγκινητικό το γεγονός πως θα εμφανιστούμε στον Βόλο. Νιώθω ενθουσιασμένη που θα τραγουδήσουμε μπροστά σε φίλους, παλιούς συμμαθητές και συγγενείς. Αυτό θα δώσει διαφορετική αίσθηση σ’ αυτό που κάνουμε και αγαπάμε αμφότερες».
Στο κλείσιμο της συζήτησης δεν έλειψε και η αναφορά στο εγχώριο μουσικό δυναμικό και τις προοπτικές που διανοίγονται: «Τα μουσικά σύνολα του Βόλου χρειάζονται τη στήριξη των τοπικών φορέων, ώστε να κινητοποιηθούν και τα νέα παιδιά που σπουδάζουν στα ωδεία. Χρειάζεται ένας σταθερός σχεδιασμός και θα ήταν ευχής έργο κάποιοι που αγαπούν τον χώρο, να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Ο Βόλος έχει μεγάλη παράδοση και μόλις ηρεμήσουμε κάπως από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κοιτάξουμε τον πολιτισμό. Αξίζει τον κόπο να ανάψουμε και πάλι τη φλόγα που υπήρχε κάποτε», κατέληξε η διακεκριμένη λυρική τραγουδίστρια.

* Η είσοδος στην παράσταση της 18ης Ιουλίου είναι ελεύθερη, με αριθμημένες θέσεις. Κρατήσεις γίνονται διαδικτυακά (www.ticketservices.gr), καθώς και στο βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160 και στο κατάστημα Κεχαΐδης «Μουσική Ήχος Φως» Κουταρέλια 29. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το