Τοπικά

“Μην πουλάτε ψωμί Κυριακές και αργίες” -Προειδοποιεί με πρόστιμα και σφράγισμα επιχειρήσεων η Περιφέρεια

Αναφορικά με τη λειτουργία των αρτοποιείων κΚυριακές και αργίες, καθώς και στην πώληση διατηρημένων προϊόντων αρτοποιίας και άρτου από ενδιάμεσα προϊόντα αρτοποιίας, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, ανακοινώνονται τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.3526/2007 «Τα αρτοποιεία και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης δεν επιτρέπεται να παράγουν οποιοδήποτε τύπο προϊόντων αρτοποιίας κατά τις Κυριακές και τις αργίες. Απαγορεύεται κάθε εργασία για παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας πριν από την 04:00 ώρα και μετά την 21:00 ώρα. Όταν τα αρτοποιεία παρασκευάζουν προϊόντα αρτοποιίας για δύο και πλέον ημέρες, λόγω αργιών, οι εργασίες παραγωγής των προϊόντων αυτών επιτρέπεται να αρχίζουν από το μεσονύκτιο της προηγουμένης ημέρας. Η παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας δεν υπόκειται στους χρονικούς περιορισμούς που προβλέπονται στα προηγούμενα εδάφια, κατά το διάστημα από 15 μέχρι 31 Δεκεμβρίου, κάθε έτους και από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, κάθε έτους»
Στις περιπτώσεις διαπίστωσης παράβασης, εκτός από την επιβολή προστίμων μέχρι 50.000€, προβλέπεται και η διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης αρτοποιίας για διάστημα μέχρι έξι (6) μηνών ή και οριστικά, σε περίπτωση υποτροπής.
Επίσης, όσον αφορά στην πώληση διατηρημένων προϊόντων αρτοποιίας και άρτου από ενδιάμεσα προϊόντα αρτοποιίας, με νεώτερη διάταξη ( ν.4512/2018), προβλέπεται ότι: σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων περί της διάθεσής των προϊόντων αυτών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000€
.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το