Ελλάδα

Μηλιός: Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ

milios

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από αυτούς που διαφωνούν, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που τα συμφέροντά της θίγονται με τις πολιτικές των μνημονίων, εξέφρασε ο Γιάννης Μηλιός.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση”.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι παρά τις διαφωνίες όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος. “Είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουν να διασφαλίσουμε την ενότητα”, είπε.

Ο κ. Μηλιός υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν “καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξηγώντας την αποχώρησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος πριν από τις εκλογές, ανέφερε:

“Eίχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι για να πάμε γρήγορα στην εξουσία θα πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου”.

Όπως υποστήριξε, αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, “στην εξάντληση των ‘καυσίμων’ που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό”. “Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι “υπήρχε εναλλακτική λύση γιατί έπρεπε να το ξεκινήσουμε διαφορετικά”, ενώ τόνισε ότι φτάσαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ο οποίος είναι στην ουσία μια συνθηκολόγηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το