Παραπολιτικά

Μικροψυχία για το Μουσείο της Αργούς

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε χθες, όπως ήταν υποχρεωμένο, το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Μουσείο της Αργούς. Αυτό δεν γινόταν επί μήνες, από μια πολιτική μικροψυχία και επειδή κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για τη δημιουργία του Μουσείου.
Ήταν τόση η απέχθεια του Α. Μπέου, ως υποψήφιου δημάρχου για κάθε τι που είχε σχέση με τον πολιτισμό, που στις 2 Μαϊου του 2014 απέστειλε εξώδικο στον δήμο Βόλου με κοινοποίηση στην Εισαγγελία, ώστε να μην απονεμηθεί το βραβείο στον άνθρωπο που το είχε κερδίσει με το σπαθί του.
Μάλιστα χαρακτήριζε τον διαγωνισμό “νεφελώδη” και ανέφερε ότι η μόνη “πρεμούρα” που υπήρχε ήταν να βολευτούν ημέτεροι, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο είχε εμφανιστεί υποψήφιος του συνδυασμού του, που δεν προκρίθηκε στον διαγωνισμό και κατηγορούσε τους πάντες για τη δική του αποτυχία πρόκρισης.
Επειδή ο Νόμος είναι Νόμος και είναι συγκεκριμένος, αναγκάστηκε χθες η δημοτική αρχή να επικυρώσει τον διαγωνισμό. Όσο για το Μουσείο; Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, αλλά μια …νεφελώδης πρόθεση για δημιουργία του, προκειμένου να κλείσουν τα στόματα χιλιάδων πολιτών που πιστεύουν πως είναι η μεγαλύτερη επένδυση μέσα στη συνολική μαυρίλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το