Τοπικά

Μικροί «ξεναγοί» στα χαρακτικά του Τάσσου

 

Στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την αίθουσα εισόδου του Δημαρχείου Βόλου, ξενάγησαν χθες το απόγευμα γονείς και εκπαιδευτικούς οι μικροί μαθητές της Δ2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», μετά από πρόταση της αντιδημάρχου Παιδείας Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και της αντιδημάρχου Έλενας Αντωνοπούλου.
Οι μαθητές της Δ2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου παρουσίασαν μία πρωτότυπη δράση με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και πολιτιστική σημασία, στην οποία έγιναν μικροί ξεναγοί γονέων και εκπαιδευτικών στα χαρακτικά του μεγάλου Έλληνα χαράκτη Τάσσου, η συλλογή του οποίου φυλάσσεται στο φουαγιέ του Δημαρχείου. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης κ. Τοκαλή, πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη, διαδραστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, στην οποία οι μαθητές διδάσκουν και διδάσκονται παράλληλα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο, οι «ξεναγοί», στη χθεσινή εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πτυχές της ιστορίας της περιοχής του Βόλου, με απώτερο σκοπό να γίνουν εκείνοι αργότερα, αυτοί που θα μεταλαμπαδεύσουν αυτή την πολύτιμη γνώση σε άλλους μαθητές. Ο διευθυντής τόνισε πως τα χαρακτικά του Τάσσου επρόκειτο για μία συλλογή έργων που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της περιοχής.
Όπως ανέφερε η κ. Σταυρούλα Μπούτλα, εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, «τα χαρακτικά αυτά αποτελούν μία σπάνια παρακαταθήκη για την πόλη μας, που έχουν ιστορικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. Στόχος μας, εκτός από την ξενάγηση, η οποία έχει σκοπό οι μικροί μαθητές να μάθουν για τα χαρακτικά, είναι και να μπορούν στο μέλλον να μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση και σε άλλα παιδιά και να τους δώσουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και εκείνα με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το