Αθλητισμός

Μικροί πολίστες εν δράσει – Αρχίζει στη Νέα Ιωνία το πρωτάθλημα μίνι παίδων

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα στο μικρότερο ηλικιακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ. Πρόκειται για το μίνι παίδων που αφορά παιδιά που γεννήθηκαν το 2007 και μετά. Οι Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, ΟΕΑ/ΝΑΒ και Νίκη μετέχουν στον 7ο όμιλο, μαζί με τους Νηρέα Λαμίας και Ν.Ε. Λάρισας. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης  Πολύμερος».

Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 58 σωματεία που χωρίστηκαν σε 12 ομίλους. Ο 7ος φιλοξενείται από σήμερα έως την Κυριακή στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και μετέχουν σε αυτόν οι τρεις ομάδες του Βόλου, που θα προσπαθήσουν να περάσουν στην β’ φάση (3-5 Απριλίου). Το γκρουπ έχει πέντε ομάδες και τα εισιτήρια της πρόκρισης είναι τέσσερα, αφού θα αποκλειστεί μόνο αυτή που θα τερματίσει τελευταία.

Σημειώνεται ότι στο πρωτάθλημα μίνι παίδων υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στους κανονισμούς με σημαντικότερο το χρόνο του παιχνιδιού που είναι τέσσερα επτάλεπτα και όχι οκτάλεπτα.
Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες μία πρόκριση σε επόμενη φάση δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό. Το σημαντικότερο είναι το να μάθουν τα παιδιά να παίζουν σωστό πόλο.

Ο εκ των τεχνικών του Βόλου Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση Ευθύμης Δημητρίου δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούμε να μιλάμε για διακρίσεις και μεγάλους στόχους. Το βασικό είναι τα παιδιά να μάθουν σωστά το άθλημα, να αποκομίζουν εμπειρίες μέσα από τους αγώνες και φυσικά να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Σίγουρα θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα μέχρι και τα τελικά, αν μπορέσουμε. Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στάμος Μακρής είπε: «Αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση για να πάρουν παιχνίδια και εμπειρίες τα παιδιά που είναι νέα στο άθλημα. Πάντως, για την εποχή αυτή με προβληματίζουν οι απουσίες λόγω ιώσεων».

Τέλος, ο προπονητής της Νίκης Νίκος Κωνσταντέλιας τόνισε τα εξής: «Θέλουμε να πάμε λίγο καλύτερα από ότι στο πρωτάθλημα εφήβων. Πάλι έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι πιο μικροί σε ηλικία και συγκεκριμένα προμίνι. Δεν αγχωνόμαστε για τα αποτελέσματα και προχωράμε με σταθερά βήματα».

Οι συνθέσεις των τριών βολιώτικων ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (προπονητές Δημήτρης Κόφφας, Ευθύμης Δημητρίου): Νίκος Τουλιάς, Νίκος Οντόπουλος (τερματοφύλακες), Μιχάλης Μαρσουβανίδης, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Ναθαναήλ Πανίδης, Δημήτρης Κυριαζής, Δημήτρης Μοναστηριώτης, Γιάννης Πέτρου, Αργύρης Σπαθούλας, Βασίλης Γιασαλάρι, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Ανδρέας Καψάλης, Στέλιος Καψάλης, Βασίλης Ζουμπουλιάς, Δημήτρης Μολιός.

Η ομάδα μίνι παίδων του Βόλου

ΟΕΑ/ΝΑΒ (προπονητής Στάμος Μακρής): Κώστας Αρβανιτίδης, Ερμής Γεωργατζόπουλος (τερματοφύλακες), Ευθύμης Γιάνναρος, Ευάγγελος Γιάνναρος, Νίκος Λάμπης, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Ηλίας Χαρίλας, Ευάγγελος Μαλλιαρός, Νίκος Καλαντζής, Γιώργος Σωτήρης, Νίκος Χριστοφορίδης, Γιώργος Αποστολάκης, Γιάννης Ζούνης.

ΝΙΚΗ (προπονητής Νίκος Κωνσταντέλιας): Νίκος Μίλτος, Ζαχαρίας Γαρδενιώτης (τερματοφύλακες), Αλέξανδρος Αμπολιαστής, Θόδωρος Τέζας, Θανάσης Ραπτόπουλος, Αντώνης Βέλλος, Χριστόφορος Βέλλος, Νίκος Τσαμπάς, Ορφέας Παπαρίζος, Αποστόλης Σκοτίδας, Θωμάς Αποστόλου, Δημήτρης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Τσουμπέκος, Νίκος Δίπλας, Θάνος Κωνσταντέλιας.

Οι «μικροί» της Νίκης

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των αγώνων του 7ου ομίλου είναι το εξής:

Παρασκευή 7/2: 19.00 Ν.Ε. Λάρισας-Νίκη, 20.00 Βόλος-ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Σάββατο 8/2: 11.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ε. Λάρισας, 12.00 Νηρέας Λαμίας-Βόλος, 18.00 Νίκη-ΟΕΑ/ΝΑΒ, 19.00 Ν.Ε. Λάρισας-Νηρέας Λαμίας.
Κυριακή 9/2: 11.00 Νηρέας Λαμίας-Νίκη, 12.00, Βόλος-Ν.Ε. Λάρισας, 17.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νηρέας Λαμίας, 18.00 Νίκη-Βόλος.

Κεντρική φωτό: Τα παιδιά του ΟΕΑ/ΝΑΒ 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το