Τοπικά

Μικροί δημοσιογράφοι στο 32ο Δημοτικό Βόλου

Μια όμορφη παράδοση δημιουργεί πλέον το 32ο Δημοτικό Βόλου μέσω της έκδοσης σχολικής εφημερίδας από μαθητές της Β’ Τάξης οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τον γραπτό λόγο και παράλληλα ευαισθητοποιούνται σε διάφορα κοινωνικά θέματα, εμπλουτίζοντας τις σελίδες και με πινελιές ψυχαγωγίας.
Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τη δασκάλα κ. Ελένη Μακρυγιάννη η οποία αξιοποιώντας μια ενότητα της Γλώσσας για τις εφημερίδες, εμπνέει τους μαθητές της Β’ Τάξης να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι. Μάλιστα είναι η τέταρτη φορά που προβαίνει στην έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας.
Το ίδιο έγινε και φέτος παρά τις μεγάλες ιδιαιτερότητες με την τηλεκπαίδευση και την καραντίνα, καταστάσεις που δεν στάθηκαν εμπόδιο για να δραστηριοποιηθούν οι μαθητές μέσα σε πνεύμα συνεργασίας.
Πιο αναλυτικά τα περιεχόμενα είναι: Μια διαφορετική χρονιά… μάσκες, κάμερες, μικρόφωνα, τα νέα της τάξης, βιβλιοπαρουσιάσεις, τα δικά μας παραμύθια, μικρές ιστορίες από μικρούς συγγραφείς, μέρη της Ελλάδας που επισκέφθηκα, επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, μικροί δημοσιογράφοι, τα αγαπημένα μας ζώα και εμείς, ταυτότητες απειλούμενων ζώων, μητέρα, μανούλα, μαμά, για ένα περιβάλλον καθαρό, μύθοι του Αισώπου, ώρα για διασκέδαση και σκέψη, Καλοκαιρινές εικονο…ιστορίες.

Η δασκάλα του β1 τμήματος κ. Ελένη Μακρυγιάννη ανέφερε πως στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα « Εφημερίδες, εφημερίδες…» οι μαθητές του Β1 τμήματος του 32ου δημοτικού σχολείου Βόλου δημιούργησαν μια έγχρωμη 16σέλιδη μαθητική εφημερίδα μεγέθους Α3. Η καραντίνα δεν στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για τη δημιουργία της, αφού μέσω τηλεκπαίδευσης συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του υλικού. Μετά το Πάσχα που άνοιξαν τα σχολεία, οι μαθητές με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό δουλεύοντας σε ομάδες έγραψαν τα κείμενα και ζωγράφισαν με τον δικό τους όμορφο τρόπο σε κάθε σελίδα. Σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας της, είχαν άψογη συνεργασία μεταξύ τους και περίμεναν με ανυπομονησία το τελικό αποτέλεσμα και την έκδοσή της. Μέσα από τα άρθρα που έγραψαν και ζωγράφισαν οι μαθητές θέλησαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.
Οι μαθητές οι οποίοι αποτέλεσαν τη συντακτική ομάδα, είναι οι εξής: Ευαγγελία Αγγέλη, Μαρία Αναγνώστου, Χρίστος Βαζούρας, Αλεξάνδρα Δανίλι, Ιωάννα Διαμαντένια, Βαγγέλης Καλογριάς, Δημοσθένης Καρασταμάτης, Ηλέκτρα Κραβαρίτη, Μαριλένα Μητρολιού, Γιάννα Μονιάρου, Όλγα Μπουραζά, Θανάσης Ξηροφώτος, Ολυμπία Παπασπύρου, Φίλιππος Παπασπύρου, Άννα Σκούρα, Γρηγόρης Σβερώνης, Βασίλης Στεργίου, Αναστασία Τάσσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το