Τοπικά

Μικρό εργοτάξιο στο 1ο ΓΕΛ και Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας – Εργασίες συντήρησης μέσα στην καραντίνα 

Σχεδόν μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει το σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 1ο ΓΕΛ και Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Μετά από περίπου 50 χρόνια ανέγερσής τους είναι φυσικό τα διδακτήρια να έχουν διάφορα προβλήματα, τα οποία οι δύο διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία και με άλλους φορείς προσπαθούν να επιλύσουν.
Το τελευταίο δίμηνο που λείπουν οι μαθητές από το Λύκειο και το Γυμνάσιο, η σχολική δράση δεν σταμάτησε να υπάρχει. Αντιθέτως φαίνεται πως ήταν ένα παραγωγικό διάστημα για να υλοποιηθούν δράσεις για τον εξωραϊσμό και την καλύτερη λειτουργία των κτιρίων.
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας» τόνισε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάσσια Παρασκευά και συμπλήρωσε πως όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, εμείς προχωρούμε σε εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης της λειτουργικότητάς τους».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα σοβατίσματα, στη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, στην επισκευή πλακών, στην τοποθέτηση κάγκελων στην αυλή, στην ίδρυση και λειτουργία δύο εργαστηρίων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ακόμη και καινούριες κουρτίνες τοποθετήθηκαν.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι το σχολικό περιβάλλον πιο ευχάριστο στους μαθητές, όταν επιστρέψουν στα θρανία» είπε η κ. Παρασκευά και πρόσθεσε πως «για όλες αυτές τις δράσεις είμαστε σε συνεργασία με τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Ελένη Χατζηδημητρίου.
Επίσης ανέφερε πως οι αίθουσες έχουν καθαριστεί από τις καθαρίστριες και όλα είναι έτοιμα.

Το κύριο πρόβλημα του διδακτηρίου στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας είναι η πρόκληση υγρασίας στην ταράτσα, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος πτώσης σοβάδων από τα στηθαία.
«Τα δύο διδακτήρια έχουν ανεγερθεί το 1972 και πρέπει να τα φροντίζουμε συνεχώς. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι ανάγκες ποτέ δεν σταματούν. Από τον Δήμο έχουμε άμεση ανταπόκριση για τη διάθεση ηλεκτρολόγων και υδραυλικών, ενώ για τις πιο μεγάλες παρεμβάσεις χρειάζονται κάποιες εργολαβίες. Το ζήτημα είναι να γίνει μόνωση στην ταράτσα».
Επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων των δύο σχολείων τοποθετήθηκαν συστήματα θέρμανσης.

Η απογραφή τελειόφοιτων για τη στρατολογία
Αναφορικά με τα αγόρια που φοιτούν στη Γ’ Τάξη Λυκείου έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου η απογραφή για τη Στρατολογία. «Εμείς ενημερώσαμε τους γονείς και τους μαθητές με email, ή μέσω facebook, ενώ τώρα που θα επιστρέψουν οι μαθητές θα τους το υπενθυμίσουμε ξανά. Άλλοι γονείς κάνουν μόνοι τους τη διαδικασία και άλλοι απευθύνονται στους λογιστές» τόνισε η διευθύντρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το