Ελλάδα

Μικρή Βαλεντίν: Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα κι ενός φίλου του

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους 7 συλληφθέντες και για τρία ακόμη πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντιν.
Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία του ζήτησε να πάει το παιδί στη Γαλλία και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό φίλη φίλης του. Φέρεται να κατέθεσε ότι το παιδί έφτασε στη Λιόν χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν. Το κοριτσάκι φαινόταν ευδιάθετο και δίπλα του στεκόταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα έχει αναφέρει μέχρι τώρα κρίνονται σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά.

Ο ίδιος με δημοσιογράφους υποστήριξε ότ ι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. Φέρεται να είπε πως «το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω.
Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας» είπε συνομιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπεμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, απο τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το