Τοπικά

«Οι μικροί ρεπόρτερ» – Κυκλοφόρησε η εφημερίδα από τους μαθητές ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας

Θέλησαν να ακολουθήσουν τα βήματα της έκδοσης μιας εφημερίδας και έγιναν μικροί ρεπόρτερ. Οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της ΣΤ Τάξης του 6ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας γνώρισαν τη χαρά της αναζήτησης και εύρεσης της είδησης αλλά και της καταγραφής της στην εφημερίδα.

Η εφημερίδα τους με τίτλο «Οι μικροί ρεπόρτερ» κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και οι μαθητές θα τη διανείμουν σε συγγενείς και φίλους, ενώ τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.
Εμπνευστής τους ο δάσκαλος κ. Τάσος Κανελλόπουλος που ανέφερε πως «τα παιδιά με πολύ μεράκι ενεργοποιήθηκαν για την άντληση των θεμάτων και την καταγραφή των σκέψεών τους, όλων όσων γνώρισαν, συζήτησαν και είδαν. Έχουμε μια πλούσια ύλη σε θέματα που είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το περυσινό μας εγχείρημα. Στη φετινή έκδοση της εφημερίδας έχουμε τη συνδρομή του καθηγητή πληροφορικής κ. Νίκου Σολδάτου και την ενθάρρυνση της διευθύντριας κ. Αγάπης Ξανθοπούλου».
Τα περιεχόμενα της εφημερίδας ποικίλλουν και είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, Γράμμα στον δήμαρχο, συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή Χρ. Τζιώρα, Χριστόψωμα, Γράμμα στη Φιλοζωική Ένωση, οι φίλοι μας τα ζώα, Δραστηριότητες της τάξης μου, παιδικές αρρώστιες-ανεμοβλογιά, κινηματογραφικά νέα, Μικρό Πανεπιστήμιο, Σταυρόλεξο-Λαβύρινθος-Αριθμοκρυπτόλεξο.
Οι μαθητές που συμμετέχουν στην έκδοση της εφημερίδας είναι οι εξής: Κυριακή Κούντρια, Ηλιάνα Κουφιδάκη, Χριστίνα Λίτσα, Βιργινία-Νεκταρία Μάλλιου, Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου, Νικόλαος Μπαχάρης, Δημήτρης-Σταμάτης Νάστας, Ιωάννης-Απόστολος Νιεντερκιρχνέρ, Ιωάννης-Εφραίμ Παλάντζας, Μαρία Πλιάτσικα, Χρήστος Σαρακατσιάνος, Σταύρος-Νεκτάριος Στάμος, Χρυσοβαλάντης Στολίδης, Αθανασία Τζαφλέρη, Νικολέτα Τσακιροπούλου, Μαρίνος Χαλκιάς, Χρήστος Χιουκτούρης.

Νέα γενιά και έντυπος Τύπος

Πώς αισθάνθηκαν την όλη εμπειρία οι μαθητές; Ο Εφραίμ Παλάντζας ανέφερε πως «μαζί με τον δάσκαλό μας κάναμε φέτος και πέρυσι μια καλή προσπάθεια για την έκδοση της εφημερίδας και θέλω να συνεχιστεί αυτό μέχρι το Λύκειο. Η νέα γενιά ασχολείται περισσότερο με τα ψηφιακά μέσα, αλλά και η εφημερίδα πάντα θα έχει την αίγλη της και θα είναι κοντά στον πολίτη. Όσο οι γονείς μας αγοράζουν την εφημερίδα, θα μας μεταδίδουν και σε εμάς την ανάγκη για ενημέρωση μέσω του έντυπου μέσου».
Από την πλευρά του ο μαθητής Βαλάντης Στολίδης ανέφερε πως «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που γίναμε μικροί ρεπόρτερ και μεταφέραμε την κοινωνική δράση στην εφημερίδα».
Ο μαθητής Χρήστος Χιουκτούρης μας είπε πως «έμαθε σημαντικά από τους ανθρώπους που πήρε συνέντευξη και του άρεσε η εμπειρία της έκδοσης εφημερίδας. Θα είναι καλό οι άνθρωποι να συνεχίζουν να διαβάζουν εφημερίδες και να έχουν ένα παράθυρο στον κόσμο».
Η μαθήτρια Χριστίνα Λίτσα μεταξύ άλλων έγραψε γράμμα στη Φιλοζωική αναδεικνύοντας το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και την ανάγκη φροντίδας τους.
Επίσης η μαθήτρια Νεκταρία-Βιργινία Μάλλιου τόνισε πως η εφημερίδα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να απεξαρτηθούν από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές και να εξοικειωθούν με τον γραπτό λόγο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το