Τοπικά

“Mικρή καθυστέρηση” στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Χαρακτήρα

epi-anergia-programma

Την απάντηση της στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος αναφορικά με το το πρόγραμμα “Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2014-2015” έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με την κα. Αντωνοπούλου, παρατηρήθηκε “μικρή καθυστέρηση” συγκριτικά με την αντίστοιχη εκτέλεση του προγράμματος το 2013 λόγω αφενός ότι υπήρχαν 20% περισσότερες αιτήσεις στο πρώτο σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, αφετέρου για πρώτη φορά υλοποιήθηκε η διασύνδεση με την ΗΔΙΚΑ, για την αποφυγή προσκόμισης από τους δικαιούχους δικαιολογητικών οικογενειακής κατάστασης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια προβλήματα μηχανοργάνωσης του συστήματος.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, χαρακτήρισε ως “προφάσεις εν αμαρτίαις” τις δικαιολογίες για την καθυστέρηση του προγράμματος, σε μια περίοδο που κάθε ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρεται είναι όαση για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Τα ζητήματα διασύνδεσης με τους διαφόρους φορείς όφειλαν να έχουν ξεπεραστεί εγκαίρως, άλλωστε μια σειρά άλλων αντίστοιχων δικαιολογητικών αναζητήθηκαν με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων (ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ) δίχως να παρουσιαστούν προβλήματα.

Τέλος, τονίζει ότι ο ερασιτεχνισμός που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πρακτική έως τώρα είναι εμφανής και στην υπόθεση με το τρίτο σκέλος του προγράμματος για 17.968 ανέργους για υπουργεία και περιφέρειες, η προκήρυξη του οποίου ακόμα εκκρεμεί. Είναι σαφές ότι οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Η “πρώτη φορά Αριστερά” εκτός από το τρίτο μνημόνιο έφερε και νέα αύξηση στα ποσοστά ανεργίας ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα μεγέθη το ποσοστό των νέων ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το