Τοπικά

Μικρή «ανάσταση» στην αγορά “Θ”

makrinitsa

Γεμάτα ξενοδοχεία σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα

Η απότομη βελτίωση του καιρού έφερε πρόωρη «ανάσταση» στην εμπορική αγορά της πόλης με τους δρόμους χθες να κατακλύζονται από καταναλωτές και επισκέπτες που έστω και στο πάρα πέντε αγόρασαν διάφορα είδη και δώρα για τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
Επίσης, σχεδόν γέμισαν χθες τα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς, της Μακρινίτσας, ενώ κρατήσεις της τελευταίας στιγμής υπήρξαν και στα ξενοδοχεία του Ανατολικού Πηλίου.
Η κίνηση των οχημάτων χθες σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Ιωλκού, η Δημητριάδος, η Ιάσονος, η Καρτάλη, γινόταν με βήμα σημειωτόν, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.
Η οδός Ερμού, αλλά και άλλοι δρόμοι, ήταν γεμάτοι από κόσμο που με τον καλό καιρό αναθάρρησε και κατέβηκε στην αγορά για να κάνει αγορές.
Οι έμποροι είδαν τόσο κόσμο μετά από αρκετό καιρό, αφού οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είχαν ελάχιστη κίνηση λόγω του άστατου καιρού.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος σημείωσε πως η κίνηση χθες στην αγορά ήταν πολύ αυξημένη και το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Ο καιρός έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της κατάστασης, καθώς οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν πολύ άσχημες από άποψη καιρού, αλλά και από καταναλωτική συμπεριφορά.
Αυτές τις ημέρες γίνονται αγορές σε όλα τα είδη, από τα παιδικά λόγω των βαπτιστηριών, μέχρι και ανδρικά και γυναικεία υποδήματα και ρούχα, αλλά και σε αξεσουάρ.
Ο ανοιξιάτικος καιρός που επικρατεί από χθες στο Βόλο άλλαξε προς το καλύτερο την ψυχολογία του κόσμου και αυτό φάνηκε στην πράξη, φέρνοντας μια μικρή «ανάσταση» στους χαμηλούς των προηγούμενων ημερών τζίρους των καταστημάτων.

Τα ξενοδοχεία
Και στα ξενοδοχεία της πόλης η πληρότητα είναι πολύ υψηλή. Χθες αφίχθησαν στην πόλη πολλοί επισκέπτες, ενώ αρκετοί μετέβησαν και στη Μακρινίτσα και την Πορταριά, όπου επίσης υπάρχουν υψηλές πληρότητες.
Ο καιρός και εδώ έπαιξε μεγάλο ρόλο, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξουν και επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.
Ήδη στο Ανατολικό Πήλιο γίνονται κρατήσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη να επισημαίνει ότι στο Ανατολικό Πήλιο η πληρότητα θα αγγίξει το 60%, ενώ στο Βόλο, στην Πορταριά, στη Μακρινίτσα θα αγγίξει το 100%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το