Τοπικά

Μικρές πληρότητες για το τριήμερο στη Μαγνησία – Η πανδημία κράτησε τους επισκέπτες στα σπίτια τους

Οι παλιές καλές εποχές που οι Αθηναίοι, οι Θεσσαλονικείς και άλλοι λάτρεις του Πηλίου αξιοποιούσαν τα τριήμερα και εξέδραμαν στη Μαγνησία για να χαλαρώσουν μέσα στην καταπράσινη φύση του «Βουνού των Κενταύρων» και την πανέμορφη πόλη του Βόλου, αποτελούν φέτος παρελθόν.
Εθνικής επέτειος μεθαύριο και συνάμα αργία, ωστόσο οι κρατήσεις στη χερσαία Μαγνησία κινούνται σε πολύ μικρά επίπεδα.
«Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα έχουν μπει στο πορτοκαλί χρώμα, έχει παίξει το ρόλο του στο να μην έρθουν στην περιοχή μας επισκέπτες από αυτές τις δύο μεγάλες περιοχές που παραδοσιακά τροφοδοτούν με εσωτερικό τουρισμό τον Βόλο και το Πήλιο» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης και συμπλήρωσε πως «άλλες χρονιές, αν υπήρχε τριήμερο, όπως φέτος, που γιορτάζεται Δευτέρα ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος, θα είχαμε αρκετές κρατήσεις από τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο λόγω της πανδημίας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εμείς κάναμε τις προσπάθειές, βγήκαμε και στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης για να προσελκύσουμε κόσμο, ωστόσο οι καταστάσεις είναι αρνητικές».
Οι ξενοδόχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε δυσχερή θέση και γι’ αυτούς έχει ξεκινήσει πλέον μια πολύ δύσκολη περίοδος, καθώς καλούνται να βγάλουν τις υποχρεώσεις του χειμώνα, με τα αποθέματά τους από το καλοκαίρι να είναι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η φετινή τουριστική σεζόν ουσιαστικά ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ακυρώσεις συνεδρίων
Παράλληλα, οι ξενοδόχοι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα βραχνά, καθώς μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζονται και οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση συνεδρίων.
«Έχουμε αρκετές ακυρώσεις συνεδρίων, γιατί πλέον η αναλογία πήγε στο ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή για να κάνεις ένα συνέδριο με 100 άτομα, θα πρέπει να διαθέτεις ένα ολόκληρο στρέμμα…» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης και πρόσθεσε πως «τα συνέδρια παραδοσιακά τη νεκρή χειμερινή περίοδο έδιναν μια τόνωση με τις κρατήσεις που γίνονταν στα ξενοδοχεία του νομού. Εμείς χάσαμε τα συνέδρια του φθινοπώρου και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τους επόμενους μήνες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το