Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη και πλήθος κόσμου σχηματίζει ουρές έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό.

Περίπου 2.000 άτομα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους, αναμένοντας να ανοίξουν οι πύλες στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού Αθηνών. Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη κατέφθασε λίγο μετά τις 16:40 και η αστυνομία επιτρέπει την είσοδο σε μικρές ομάδες ανθρώπων.

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»
Άνθρωποι όλων των ηλικιών κρατώντας κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα περιμένουν υπομονετικά και τραγουδούν κομμάτια από το σπουδαίο και πολυσχιδές έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ φορά κόκκινα περιβραχιονια, ενώ εντός του ναού βρίσκεται και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται.

Εκατέρωθεν του ναού έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλες ουρές, στον πεζόδρομο και στη Μητροπόλεως, ενώ στο σημείο υπήρξε και μια λιποθυμία πολίτη, λόγω της ορθοστασίας. Ένας γιατρός έδωσε τις πρώτες βοήθειες και ήρθε άμεσα μοτοσυκλετιστής του ΕΚΑΒ.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το