Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: «Μπλόκο» από το δικαστήριο για την ταφή του στα Χανιά

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Ευβοίας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Αυτή είναι η επιστολή με την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά
Νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η επιστολή που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με την τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στα Χανιά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. Μια από τις τελευταίες του επιθυμίες ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης κατάγεται από την περιοχή, ενώ στο ίδιο νεκροταφείο βρίσκονται οι γονείς και ο αδερφός του. Η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2013 στον τότε Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη. Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης γνώριζε από τότε ότι η οικογένεια του έχει αντίθετη γνώμη για τον τόπο ταφής του. Υπενθυμίζεται, ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εκφράσει την επιθυμία της να γίνει η ταφή στο Βραχάτι Κορινθίας.

Σύμφωνα με το Zarpanews Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει από τον κ. Σκουλάκη να μεταβιβάσει την επιθυμία του στον διάδοχό του σε περίπτωση που ο ίδιος δεν ήταν δήμαρχος όταν θα έφευγε από τη ζωή. Αυτό αποκάλυψε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο νυν δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδράκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το