Τοπικά

Μηδενικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας την περίοδο των γιορτών 

Μηδενικές είναι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας τις γιορτές και προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού απαγορεύονται οι μετακινήσεις πολιτών από Νομό σε Νομό.
Ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί διαχρονικά πολύ δημοφιλή προορισμό και για την εορταστική περίοδο, ωστόσο, φέτος λόγω της πανδημίας, αυτό το πλεονέκτημα δεν φάνηκε στην πράξη ποτέ.
Η κυβέρνηση κράτησε τα ξενοδοχεία ανοικτά στη δεύτερη καραντίνα, αλλά αυτό δεν είχε καμία ωφέλεια, αφού δεν επιτρέπονταν οι μετακινήσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνολικά και η εστίαση ήταν κλειστή, επομένως δεν υπήρχαν και τα κίνητρα για να πάει κάποιος κάπου. Παράλληλα και οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ματαιωθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε πως «είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ελλάδα να παραμείνουν τα ξενοδοχεία ανοικτά, όταν σχεδόν όλα απαγορεύονταν. Και προφανώς τα ξενοδοχεία δεν έμειναν ανοικτά. Στη Μαγνησία λειτουργούν δύο-τρία για να εξυπηρετούν εργαζόμενους. Και βέβαια οι κρατήσεις είναι μηδενικές».
Τα προηγούμενα χρόνια που η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Νομού τα Χριστούγεννα άγγιζε ακόμη και το 100%, είναι απλώς μια μελαγχολική ανάμνηση.

«Υπάρχουν ξενοδοχεία στον Νομό μας που αυτή την περίοδο το 20ήμερο των γιορτών, έκαναν το 50% της επισκεψιμότητας και του τζίρου της χρονιάς. Και αυτό το ποσοστό χάθηκε για τις επιχειρήσεις αυτές. Δυστυχώς χάθηκε η εορταστική περίοδος για τον κλάδο συνολικά» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης, ενώ ερωτηθείς, αν θα υπήρχε επισκεψιμότητα, στην περίπτωση που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις, απάντησε πως θα υπήρχαν επισκέπτες από άλλες περιοχές που θα έρχονταν στη Μαγνησία.

Με χαμένη και την περίοδο των Χριστουγέννων, οι ξενοδόχοι στρέφουν το ενδιαφέρον στα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι εμβολιασμοί.
«Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά με τους εμβολιασμούς, πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι του 2021 θα καλύψουμε σχετικά με την τουριστική κίνηση, το 50% της προσέλευσης επισκεπτών το 2019. Το καλοκαίρι το 2020 οι πληρότητες δεν ξεπέρασαν το 20-30% των προηγούμενων χρόνων και αναφερόμαστε στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που κάπως κινήθηκε ο κόσμος».

Αναφορικά με τη βοήθεια από το κράτος ο κ. Ζαφείρης επισήμανε πως αναμένεται να υπάρξει αναστολή των διαφόρων υποχρεώσεων προς την Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων λέγοντας πως δυστυχώς προσπαθούν να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες μόνο με το επίδομα της αναστολής σύμβασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το