Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Βόλου σήμερα το απόγευμα από το ΠΑΜΕ

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!» τα σωματεία της Μαγνησίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εντείνουν τη δραστηριότητά τους στους χώρους δουλειάς.
Τις ημέρες αυτές με κορύφωση τη σημερινή γίνονται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Σε επισιτιστικά, σε εργοστάσια, σε σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες του Δήμου και στους δρόμους του Βόλου.
Σήμερα, 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Βόλου, στις 6:30 το απόγευμα.
Την 28η Απριλίου:
– Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ
– Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ στη 2ας Νοεμβρίου.
– Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου.
– Το Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου μαζί με το παράρτημα των Συνταξιούχων και την Επιτροπή Αγώνα Ιδ. Υπαλληλων του νησιού θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ.
– Επίσης θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, να υψώσουν την γροθιά τους, να μην το βάλουν κάτω, να μην αποδεχτούν να ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουν τις διεκδικήσεις τους. Να μην παραδώσουν τα δικαιώματα τους, τη ζωή τους.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις!
Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν.

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί από κάθε κλάδο, για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.
• Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,
• Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το