Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές του Βόλου για την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου

Μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ μέλη σωματείων και συνδικάτων αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας Παναγιώτης Τσιτσιρίκης όλο το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία βρίσκονται μέσα στους χώρους δουλειάς για να επισημάνουν τι αλλάζει από την επόμενη ημέρα εφαρμογής του νομοσχεδίου.

«Κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτη υπερωρία, δουλειά τις Κυριακές για πολλούς κλάδους, η ψηφιακή κάρτα που θα είναι το «ραντάρ» που δεν θα μετράει το διάλειμμα των εργαζομένων στον εργάσιμο χρόνο. Στην ουσία επηρεάζεται όλη η ζωή των εργαζομένων» ανέφερε.
Τόνισε η μόνη θέση που αρμόζει στο εργασιακό νομοσχέδιο είναι στο καλάθι των αχρήστων. Επισήμανε επίσης ότι το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν και να πιστέψουν τη δύναμη που έχουν ενώ αναφέρθηκε και στη ΓΣΕΕ που δεν πήρε απόφαση για απεργία όπως στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου που όπως είπε, ακολουθεί την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και στέλνει τους εργαζόμενους σπίτι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το