Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο κέντρο του Βόλου – photos

Μηχανοκίνητη πορεία, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα δεκάδες αγρότες του Πηλίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αποζημιώσεις για τις ζημι΄ς που υπέστησαν σε καλλιέργειες.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γωργαδάκης “παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι αγρότες του Πηλίου είμαστε εδώ για τα μεγάλα προβλήματα από τις καταστροφές από τον καιρό σε μία σειρά προϊόντα μήλα, αχλάδια, κεράσια και κάστανα αλλά ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει γιατί δεν είναι από αποζημιωγόνο αίτιο, όλα τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν γίνει και με ένα κόστος παραγωγής υψηλό διεκδικούμε κάλυψη χαμένου εισοδήματος, στα παραπάνω προϊόντα, άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και το κεφάλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μια επιδότηση σε φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές καθώς και κατάργηση του Φ.Π.Α. στα μέσα και εφόδια, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας. Τα προβλήματα παραμένουν γιγαντώνονται, αλλά εμείς θα είμαστε στον δρόμο και η πρωτοφανής συγκέντρωση δείχνει τι χειμώνα τους περιμένει. Διεκδικούμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για να δώσουν λύσις”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς δήλωσε ότι “οι αγρότες, μέσα από την ομοσπονδία κάνουν μεγάλη κινητοποίηση έχουν όλα τα δίκια. είναι αγώνες επιβίωσης για τις λαϊκές οικογένειες του Πηλίου. Έχουμε χορτάσει υποσχέσεις και το καλοκαίρι είμαστε εν μέσω προκλητικών προνομίων στους εφοπλιστές στους ξενοδόχους. Πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Ο αγώνας των αγροτών είναι παράδειγμα και για τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες γιατί μόνο με τον αγώνα μπορούμε να αποτρέψυμε τα χειρότερα”.

Τέλος ο Κολοβάχατος Απόστολος μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, τόνισε ότι “είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε αυτά που απαιτεί κάθε αγρότης. Να ζει φυσιολογικά δεν μπορούμενα επιβιώσουμε, τα έξοδα έχουν τριπλασσιαστεί, τα έσοδα έχουν μειωθεί πάρα πολύ και απαιτούμε βοήθεια από την Πολιτεία γιατί δεν πάει άλλο”.

Share
Ετικέτες: αγρότες

Πρόσφατα άρθρα

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που…

14 Μαρτίου 2024

«12 χρονών συναίνεσε;» Σφοδρή αντίδραση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά της προκλητικής απόφασης της εισαγγελέως για την…

14 Μαρτίου 2024

Η τρίτη εκτόξευση του Starship ήταν και φαρμακερή – Χάθηκε ο πύραυλος, αλλά ο Elon Musk είναι ενθουσιασμένος

Ο πύραυλος Starship του Elon Musk της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έκανε ένα τεράστιο άλμα προόδου…

14 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη χειριστής λέμβου στο Κεραμίδι με μαχαίρια και φαλτσέτα – Τράπηκε σε φυγή κι αντιστάθηκε στους λιμενικούς

Ένας 32χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού…

14 Μαρτίου 2024

Διάψευση μητέρας Γ. Γεωργιάδη: Δεν καταθέσαμε νέα μήνυση στον Ανακριτή Λάρισας

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δικηγόρο, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί…

14 Μαρτίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη δημοκρατία

Στην εκδήλωση «Για Μια Άλλη Ευρώπη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό…

14 Μαρτίου 2024