Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στην Αποκεντρωμένη τη Δευτέρα

Στο δεκαήμερο δράσεων που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλογών Θεσσαλίας μετέχει και η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας που διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας στην πόλη του Βόλου στις 25/1/2021. “Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Εμείς οι αγρότες αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες και προβλήματα  επιβίωσης και γιατί από παχιά λόγια είμαστε χορτάτοι παίρνουμε τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης με όλα τα μέτρα προστασίας” σημειώνει η Ομοσπονδία

Οι αγρότες διεκδικούν:

1. Να δοθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνει συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.

2. Να ανοίξει το σύστημα αιτήσεων του μέτρου 21 που αυτή την στιγμή είναι κλειστό για όλους τους ελαιοπαραγωγούς που κάνουν ΟΣΔΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

3. Διεκδικούμε μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
4. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.

6. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών στα κέντρα υγείας του νομού
μας. Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε μαύρα χάλια. Εξοπλισμός των κέντρων υγείας με τα απαραίτητα μέσα.

7. Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα περνάμε μέσα από  τα ρέματα για να πάμε στα χωράφια και στα ζώα μας.

8. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων, σε όλους όσους πλήττονται από

την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών.

Στην πορεία θα μετέχουν οι παρακάτω Αγροτικοί Σύλλογοι:

• Ζαγοράς
• Μακρυράχης
• Πουρίου
• Δράκειας
• Νοτίου Πηλίου
• Αλμυρού – Σούρπης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το