Τοπικά

Μιχάλης Μιτζικός: Ισχυρή άμυνα σημαίνει εθνική αυτοπεποίθηση

μιτζικός

«Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πέρα από την οργή, το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στους οργανισμούς που προστατεύουν την εθνική της ακεραιότητα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από τριτοκοσμικούς πειραματισμούς, που μπορεί να μας επιφυλάσσουν, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και εθνικές περιπέτειες. Αυτό ας μην το ξεχάσουμε» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μιχάλης Μιτζικός.
Επισημαίνει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει την εθνική αυτοπεποίθηση, αφού βασικός στόχος είναι η διατήρηση μίας ισχυρής άμυνας.
Αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδείξει – γιατί το προσπαθεί συνεχώς- βελτίωση στις σχέσεις της με τους γείτονες. Ειδικά με την Τουρκία, που έχει ανοικτά πολλά «μέτωπα». Με το τελευταίο να αφορά έρευνες γύρω από την Κύπρο για ενεργειακά κοιτάσματα. Η διατήρηση περιβάλλοντος ειρήνης και ασφάλειας συμβάλλει στη διεθνή σταθερότητα. Βεβαίως, προκλήσεις όπως αυτές του έτους που πέρασε, τις οποίες δεν παραγνωρίζουμε, κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τον στόχο αυτό.
Το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας είναι δεδομένο. Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας. Που διασφαλίζει την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Ελληνισμού.
Η Ελλάδα έχει ανοικτά εθνικά θέματα. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να χαθούν κυριαρχικά δικαιώματα. Προσωπικά, είμαι υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης όσον αφορά στα μεγάλα ζητήματα. Άλλωστε η διαμόρφωση του αναγκαίου πολιτικού κλίματος για κάτι τέτοιο δεν είναι υπόθεση μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλων των δημοκρατικών κομμάτων με ευρωπαϊκά σταθερά προσανατολισμό, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας.
Υπογραμμίζει πως η ΝΔ διασφαλίζει πως η Ελλάδα μπορεί να διευρύνει το ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή μας στους Διεθνείς Οργανισμούς, για τους οποίους ιστορικά πρωτοστατήσαμε, αλλά και στη βελτίωση της στρατιωτικής ισχύος και αποτρεπτικής ικανότητας σύγχρονων αμυντικών δογμάτων.
«Η ΝΔ ισχυροποιεί τη Στρατιωτική Διπλωματία με στόχο την προάσπιση των εθνικών θέσεων για την προώθηση εθνικών θέσεων. Αυτό που πρέπει άμεσα να αναδιοργανώσουμε και να εξυγιάνουμε είναι οι παραγωγικές μονάδες – εργοστάσια, με στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. Εξωστρεφή ανάπτυξη και αναδιοργάνωση ερευνητικών κέντρων με την προώθηση συνεργασιών με άλλα ερευνητικά κέντρα – εντός και εκτός Ελλάδος- για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων» καταλήγει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το