Τοπικά

Μιχάλης Μιτζικός: Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη

μιτζικος
Η σταθερή άποψη και θέση της ΝΔ στο ζήτημα της προστασίας των πολιτών, της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και του σεβασμού στον αστυνομικό είναι η δεδομένη και καθαρή, αναφέρει ο κ. Μιχάλης Μιτζικός.
Τονίζει με έμφαση πως για τη ΝΔ η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. «Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός το έχει τονίσει επανειλημμένα. Η προστασία της κοινωνίας είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος είναι υποχρεωμένο να διαφυλάσσει τα σύνορά τους και να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών του» αναφέρει.
Και προσθέτει: «Η ΝΔ, εκτός από την οικονομική ασφάλεια, πρέπει και μπορεί να προσφέρει και την ασφάλεια στον πολίτη. Όχι αφοπλίζοντας τον αστυνομικό, όπως αναφέρει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενισχύοντάς τον. Οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στην τρομοκρατία είναι ένα πολύ σπουδαίο δείγμα της τεράστιας και συνεχούς προσπάθειας που γίνεται για την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι – παγκοσμίως πλέον- αποτελούν στόχο τρομοκρατών.
Αντί λοιπόν ένα κόμμα, που επιδιώκει να γίνει κυβέρνηση, να φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι η είσοδος λαθρομεταναστών θα είναι ελεύθερη και οι έλληνες αστυνομικοί θα αφοπλιστούν, καλόν είναι να σχεδιάζει καλύτερη δυνατή αστυνόμευση. Όχι για να φοβίζει τον κόσμο, αλλά για να του δίνει το πολύτιμο συναίσθημα της ασφαλούς μετακίνησης.
Οι έλληνες αστυνομικοί είναι άξιοι. Με τα κατάλληλα μέσα μπορούν να αποδείξουν την αξία τους και τις ικανότητές τους. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους δίνει αυτά τα μέσα.
Δεν είναι «ανατροπή» οι απλόχερες υποσχέσεις στη λογική του «μπάτε σκύλοι αλέστε», αλλά με κάθε νόμιμο και κυρίως ανθρώπινο τρόπο και μέσω του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών να αντιστραφεί η πορεία της παράνομης και ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών. Όχι γιατί οι έλληνες διακατέχονται από ξενοφοβία, αλλά επειδή υπάρχει κορεσμός και η Χώρα δεν μπορεί να προσφέρει εργασία και αξιοπρεπείς συνθήκες επιβίωσης σε χιλιάδες, ήδη ταλαιπωρημένους, ανθρώπους».
Ειδικά για την εγκληματικότητα επισημαίνει: «Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί για την ΝΔ και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η πολιτική των δύο – τριών τελευταίων ετών έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της εγκληματικότητας. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και στελέχη του χαρακτηρίζουν τους φυλακισμένους ως πολιτικούς κρατούμενους. Οι ψηφοφόροι οφείλουν να σκεφτούν πολύ καλά αυτές τις θέσεις του».
«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση: Η ασφάλεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη» καταλήγει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το