Κόσμος

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα σε Αθήνα και Κύπρο – Το «Πόθεν Έσχες» του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου

Ακίνητα στην Ελλάδα, εκτάσεις γης στην Κύπρο μετοχές σε εταιρείες και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις, διαθέτει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, σύμφωνα με το «Πόθεν έσχες» που αναγκάστηκε να καταθέσει μετά την ανάληψη της θέσης του υφυπουργού Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης φαίνεται ιδιοκτήτης με πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 117,75 τ.μ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι των 360 χιλ. ευρώ.
Επίσης, διαθέτει μονοκατοικία στη Γλυφάδα 492,26 τ.μ την οποία απόκτησε το 2006. Η αξίας της μονοκατοικίας κατά την απόκτησή της άγγιξε τα 536.11,50 ευρώ και σήμερα φτάνει τα 900.000 ευρώ.
Διαθέτει μονοκατοικία 775,67 τ.μ στην Κύπρο .
Το 2005 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αγόρασε στην Αγλατζία Λευκωσίας ένα σπίτι και το οικόπεδο το οποίο του στοίχισε 125 χιλ. ευρώ.
Στην ίδια περιοχή έχει αποκτήσει από το 2010 ένα ακόμα διαμέρισμα, το οποίο σε πολυκατοικία που έχει χτιστεί από την οικογένειά του.
Στην Κύπρο ο τραγουδιστής έχει επενδύσει και σε γη. Στην περιοχή Παραλίμνι στην Αμμόχωστο διαθέτει από το 2011 κτήμα που του στοίχισε 120 χιλ ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το 2010 προχώρησε στην αγορά τριών εκτάσεων που άγγιξαν συνολικά τα 284.299 ευρώ.
Στο «Πόθεν Έσχες» του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δήλωσε και το αυτοκίνητό του, ένα SUV 3200 κυβικών που του στοίχισε 20 χιλ. ευρώ.
Επίσης, εμφανίζεται μέτοχος και σε τουλάχιστον έξι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων, ενοικιάσεων και καλλιτεχνικών υπηρεσιών.
Ο υφυπουργός του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου διαθέτει επίσης 5 τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Κύπρο με το συνολικό ποσό που δήλωσε να φτάνει τα 425 χιλ. ευρώ.

Η περιπέτεια με την Εφορία
Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε κατηγορηθεί το 2014 για ξέπλυμα χρήματος, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 5,3 εκατ. που είχε στείλει στην Κύπρο.

Το 2017, το Συμβούλιο των Εφετών τον απάλλαξε και από την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στη συνέχεια απαλλάχθηκε και από τα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο των 3,5 εκατομμυρίων.

Το δημόσιο από την πλευρά του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο η απόφαση ήταν υπέρ του Μιχάλη Χατζηγιάννη, διότι τα εμβάσματα που είχε στείλει στο παρελθόν είχαν φορολογηθεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το