Πολιτισμός

Μια βαλίτσα γεμάτη εκπλήξεις στο νέο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη

Το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων προσκαλούν τους μικρούς φίλους σε εκδήλωση με τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη και το βιβλίο της
«Η βαλίτσα της Νίνας», σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στη στοά του βιβλιοπωλείου (Γιάννη Δήμου 39Γ), στον Βόλο.
Ο Μίμης ο ταχυδρόμος φτάνει καταϊδρωμένος στην πολυκατοικία της οδού Ρωμαίου και Ιουλιέτας 33, κουβαλώντας μια παράξενη βαλίτσα από δέρμα καφετί. Τι κρύβει άραγε η μυστηριώδης βαλίτσα; Και σε ποιον ανήκει τελικά;

Η Λίνα Μουσιώνη περιμένει μικρούς και μεγάλους να μοιραστεί το μυστικό για μια βαλίτσα γεμάτη εκπλήξεις και για να φτιάξουν τις δικές τους μοναδικές βαλίτσες για να χωρέσουν ότι αγαπούν.
Για παιδιά από 5 ετών. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Η Λίνα Μουσιώνη γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη μελέτη του Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, μελετώντας αντικείμενα, στήνοντας εκθέσεις και σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Μια μέρα εμφανίστηκε μπροστά της μια νεράιδα και τη ρώτησε: «Τι προτιμάς; Ένα μπαλόνι για να πετάς ή ένα καρύδι για να γίνεσαι αόρατη;». Η Λίνα διάλεξε το μπαλόνι κι από τότε πετάει μαζί του γράφοντας ιστορίες που μοιράζεται με τα παιδιά και τους φίλους της. Ζει σε ένα σπίτι εξοχικό με την οικογένειά της και πολλές κεραμιδόγατες. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος, Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ, Η νεράιδα μαγείρισσα, Το Μουσείο των Υποσχέσεων, Ζητείται άλογο για αμαζόνα, Η Ρουμπίνη των Δασών. Επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα, Ο δράκος Σερπαντίνος ξύπνησε, Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι, Ο λυποπόταμος, Δάφνη η Μονακριβούλα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Η απιστία είναι διαφθορά κ. Καραμανλή, που έχετε το θράσος να το παίζετε και θύμα

«Η απιστία είναι διαφθορά κ. Καραμανλή», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης,…

28 Μαρτίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα στη Βουλή για τη διαδικασία – Αργά το βράδυ η ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση…

28 Μαρτίου 2024

Στην εντατική ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Υπέστη έμφραγμα

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος…

28 Μαρτίου 2024

ΝΔ: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά…

28 Μαρτίου 2024

Διήμερο δράσεων στον Βόλο για την Ειρήνη

Στο πλαίσιο διήμερων δράσεων ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου…

28 Μαρτίου 2024

Σάλος με την εικόνα της αλυσοδεμένης Ιλάρια Σάλις που κατηγορείται για επίθεση σε ακροδεξιούς

Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις, μεταφέρθηκε και πάλι σε δικαστική αίθουσα της Βουδαπέστης αλυσοδεμένη, ακριβώς όπως…

28 Μαρτίου 2024