Τοπικά

Μία στις 4 γυναίκες θα νοσήσει από ακράτεια ούρων – Ενδιαφέρουσα εκδήλωση χθες από τις Σοροπτιμίστριες

Απογευματινό διοργάνωσε χθες το βράδυ ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο ξενοδοχείο Παρκ, η αίθουσα του οποίου κατακλύστηκε από σοροπτιμίστριες, φίλες και φίλους του Ομίλου. Στην εκδήλωση μίλησε ο χειρουργός ουρολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ τα έσοδα θα ενισχύσουν το ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Στην εκδήλωση το θέμα που αναπτύχθηκε από τον κ. Δ. Καραγιάννη ήταν «Συχνές ουρολογικές παθήσεις. Μία σύγχρονη οπτική» με τον χειρουργό ουρολόγο να αναφέρεται στην ακράτεια ούρων, στις συχνές ουρολοιμώξεις, τις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, τον καρκίνο του νεφρού και τη λιθίαση.
«Οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις αφορούν στις περισσότερες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες» σημείωσε ο κ. Δ. Καραγιάννης για να συμπληρώσει ότι η ακράτεια ούρων, που μία στις τέσσερις γυναίκες μπορεί να νοσήσει, αποτελεί σύγχρονο πρόβλημα της κοινωνίας.

«Η λιθίαση αποτελεί ένα σύγχρονο πρόβλημα του δυτικού πολιτισμού» πρόσθεσε ο χειρουργός ουρολόγος, αναφέροντας τα αίτια και τις μεθόδους αντιμετώπισης, ενώ στο τέλος μίλησε για τον καρκίνο του νεφρού και σε μία πιο σύγχρονη αντιμετώπισή του μέσω λαπαροσκοπικής ή ρομποτικής χειρουργικής.

Η πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κ. Νένα Ζήση τόνισε ότι «με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας διοργανώσαμε την εκδήλωση που εστιάζεται στην ενημέρωση και την πρόληψη. Καλέσαμε για αυτό έναν νέο επιστήμονα με εξαιρετικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τον γιατρό ουρολόγο Δημ. Καραγιάννη, ο οποίος θα μας ενημερώσει και για τη «γυναικεία» πλευρά της ειδικότητάς του».
Η ίδια επισήμανε ότι «τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στη δομή ΚΕΘΕΑ Πιλότος στον Βόλο, μια δομή που προσφέρει πολλά στα εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους και άρα στην κοινωνία της πόλης μας. Με χαρά ακούσαμε ότι είμαστε ο πρώτος σύλλογος της πόλης που ενισχύει με έσοδα εκδήλωσης το ΚΕΘΕΑ Πιλότος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το