Τοπικά

Μια “αγκαλιά” για άπορο μαθητή η κινητοποίηση φορέων και της Δευτεροβάθμιας στη Μαγνησία

Καθηγητές, φορείς και επιχειρήσεις ένωσαν τα δυνάμεις τους, προκειμένου να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας με δύο αδέλφια προσφέροντας θέση εργασίας για την αδελφή αλλά εξασφάλιση του καθημερινού φαγητού, ενώ πληρώθηκε και το ποσό προς την ΔΕΗ.

Ήταν αρχές του περασμένου  Ιουνίου, όταν ξεκινούσε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η προσπάθεια για την συνδρομή σε μια οικογένεια με δύο αδέλφια, ένα μαθητή Γυμνασίου την ενήλικη αδελφή του που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, η ΔΕΗ τους απειλούσε με διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών, την στιγμή που η μητέρα τους νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Το θέμα έλαβε δημοσιότητα, προκειμένου να ενδιαφερθούν οι τοπικοί φορείς και γενικότερα υπήρξε μια ευρεία κινητοποίηση αλληλεγγύης.

Και, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν για ακόμη μια φορά με την έμπρακτη αλληλεγγύη να περισσεύει.

Μετά από τρεις περίπου μήνες, όταν και δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα, τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα χάρη στην ενεργοποίηση των πολιτών.

Επιχειρηματίες, καθηγητές, φορείς, όπως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και βέβαια η τοπική εκκλησία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια ελπίδα στα δύο αδέλφια.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «το ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η μητέρα των παιδιών βγήκε από το Νοσοκομείο και βρίσκεται κανονικά στο σπίτι κοντά στα παιδιά της. Παράλληλα ο μαθητής εγγράφηκε σε ΕΠΑΛ, καθώς όνειρό του είναι να ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα, να γίνει καπετάνιος και να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά του. όσον αφορά την ενήλικη αδελφή του τελικά με την στήριξη επιχειρηματιών βρήκε εργασία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σχεδιάζει να παρακολουθήσει και εσπερινό ΕΠΑΛ, προκειμένου να μπορέσει να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο στην ειδικότητα που την ενδιαφέρει».

Η οικογένεια καλύπτει καθημερινά τα θέματα της σίτισης με τα ενοριακά συσσίτια, ενώ ο «εσταυρωμένος» συνδράμει με είδη υπόδησης και ένδυσης στις περιπτώσεις που χρειάζεται.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και για την εξόφληση των οφειλών προς την ΔΕΗ. Επιχειρήσεις, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας συνέδραμαν όλοι μαζί, προκειμένου να πληρωθεί στην ΔΕΗ ένα ποσό οφειλών που άγγιζε τις 2.000 ευρώ.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης «σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ κατορθώθηκε ώστε να περιοριστεί το ποσό από άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν προς τη ΔΕΗ».

όλοι έγιναν μια αγκαλιά για αυτά τα αδέλφια, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για γνώση και προκοπή, χωρίς αν έχουν τόσο έντονη την σκιά της οικονομικής αδυναμίας.

Μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν στην Δευτεροβάθμια πόσοι μαθητές χρήζουν καθημερινής στήριξης στο δεκατιανό, επειδή προέρχονται από ευπαθείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού. Τότε ίσως αποκαλυφθούν και άλλα περιστατικά απορίας που θα χρήζουν της γενικότερης συστράτευσης της τοπικής κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το