Τοπικά

Μια “αγκαλιά” από πολίτες και φορείς του Βόλου για τα δυο αδέλφια που ανεβαίνουν τον “Γολγοθά” της ζωής

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση πολιτών, συλλόγων και επαγγελματιών της περιοχής, που προσπαθούν να επιλύσουν το βιοποριστικό πρόβλημα της οικογένειας ενός 14χρονου μαθητή από τον Βόλο. Με τη συμβολή τους έχει εξασφαλιστεί η ένδυση και η σίτιση της οικογένειας, ενώ σημαντική είναι και η ανταπόκριση τριών επιχειρηματικών της περιοχής που πρόσφεραν δουλειά στην 21χρονη αδερφή του μαθητή.

«Eίμαστε πολύ συγκινημένοι με την ανταπόκριση που είχαν οι πολίτες από την περιοχή μας και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους για να βοηθήσουν αυτά τα δύο παιδιά. Πολλοί ανώνυμοι πολίτες και σύλλογοι βοήθησαν ήδη οικονομικά τα παιδιά, πληρώνοντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό στη ΔΕΗ για να εξοφληθεί η οφειλή των 3.500 ευρώ» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε την Εβραϊκή Κοινότητα, στον Σύλλογο ΝΟΒ – Αργοναύτες, τους δικαστικούς υπαλλήλους του Βόλου και όλους τους υπαλλήλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνδρομή τους, αλλά και τους τρεις επιχειρηματίες που πρόσφεραν δουλειά στην 21χρονη αδερφή του μαθητή.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, η πρώτη συνάντηση της 21χρονης για δουλειά θα γίνει αύριο το μεσημέρι με τον πρώτο επιχειρηματία μεγάλου καταστήματος οπτικών ειδών.
Δουλειά πρόσφερε επίσης ένας επιχειρηματίας με βιομηχανία στην περιοχή, αλλά και καταστηματάρχης αλυσίδας καταστημάτων ειδών ένδυσης.

«Μιλάμε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνη και πιστεύουμε ότι την επόμενη εβδομάδα η κοπέλα θα ξεκινήσει να δουλεύει, ενώ ο 14 χρονος Δημήτρης θα εγγραφεί στο Επαγγελματικό Λύκειο» πρόσθεσε ο κ. Σαβελίδης.

Η σίτιση της οικογένειας έχει διασφαλιστεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και από τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Η ένδυσή τους έχει εξασφαλιστεί από τη Μητρόπολη μέσω του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος, ενώ τα ενοίκιά τους προσφέρθηκε να τα πληρώνει επιχειρηματίας της περιοχής.

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι περιπτώσεις ανάλογες με αυτή του 14χρονου μαθητή πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. «Δεν είναι δυνατόν να επιλύονται με τη διαχείριση στην οποία προβαίνουν οι φιλάνθρωποι πολίτες και η Εκκλησία. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από την Πολιτεία. Ένα παιδάκι 14 ετών είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 να το αφήνει η Πολιτεία στα χέρια του οποιουδήποτε φιλάνθρωπου;»

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το θέμα. Μάλιστα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποστείλει σύντομα ανοιχτή επιστολή σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, προκειμένου όταν αναλάβουν, να θυμηθούν αυτούς τους μαθητές.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερε ακόμη πως από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα επικοινώνησε μόνο ένας υποψήφιος βουλευτής μαζί του.
Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα που είχε υποβάλει η ΔΔΕ για το επίδομα διαβιωτικής δυσχέρειας σε μαθητές, ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια απάντηση ακόμη.
«Οι πολιτικοί τους τελευταίους μήνες ασχολούνται με επείγοντα θέματα, αλλά πρέπει να ασχοληθούν άμεσα και να θεωρήσουν επείγον και αυτό το θέμα» σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το