Παραπολιτικά

Μια πραγματικά φιλελεύθερη φωνή «Θ»

Την απουσία μιας φιλελεύθερης φωνής στην Ελλάδα έρχεται να καλύψει ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ. Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Φερχόφστατ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μετατροπή των δημόσιων τραπεζών, άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων για τους νέους, να βάλει τέλος στα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα προνόμια των ελληνικών νησιών και των πολιτικών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για το χρέος».
«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που θα υποστούν πλήγμα από το Grexit. Πρέπει να προχωρήσετε σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει να πείτε ότι θέλετε να πατάξετε το πελατειακό κράτος. Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθεσία. Ήταν τυχαίοι οι διορισμοί δικών σας στελεχών στα υπουργεία;» ρώτησε.
«Πώς θέλετε να μείνετε στην Ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έφερε την καταστροφή και φτώχυνε τη χώρα; Ή ως ένας επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Χαρίλαος Τρικούπης;», ρώτησε χαρακτηριστικά.
«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δείξτε ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ψευτοπροφήτης», τόνισε ο Φερχόφστατ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το