ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γενική συνέλευση της Βολιώτικης Χορωδίας

Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη νέα του εποχή

Άρθρα

Αύξηση 2,5% του κόστους παραγωγής των αγροτών

Τοπικά

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα

Επιλογές βιβλίων από νέες εκδόσεις

Πολιτισμός

Επιδιώκει το πρώτο ροζ φύλλο μέσα στο 2019

Αθλητισμός

Σε Μαντζίρη δείχνει να καταλήγει η Νίκη

Αθλητισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Μόσχα

Πολιτισμός

Δοκιμασία σε δύσκολη έδρα για τον Θησέα

Αθλητισμός

Φωτιά σε αυτοκίνητο το πρωί στον Άγ. Ονούφριο

Τοπικά

Διαγωνισμός από το Λύκειο των Ελληνίδων

Τοπικά

Παρανέστι – Ορμένιο με το τρένο

Θ Plus

Η Απτυχίωτη

Μια πίκρα θα την πάρει η Μαρινέλλα!

Τα Χριστούγεννα, ο Βόλος θα υποδεχτεί τη Μαρινέλλα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Η «Μεγάλη Κυρία» του ελληνικού τραγουδιού έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως οφείλει την καριέρα και την έμπνευσή της στη μεγάλη φωνή της Ελλάδας, Σοφία Βέμπο. Προς τιμήν της η Μαρινέλλα είχε ανεβάσει πριν τέσσερα χρόνια, την παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά την Βέμπο», μια παράσταση βασισμένη σε γεγονότα, όπως η ζωή της Σοφίας Βέμπο στο Βόλο όπου μεγάλωσε, και οι επιρροές που έλαβε διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της και συνέβαλαν στο να ανθίσει το ταλέντο της.

Κάποιοι θέλουν να λένε ότι η Μαρινέλλα θα τιμήσει πρώτη φορά με την παρουσία της τον Βόλο. Η Μαρινέλλα έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλύτερα το Βόλο από όσο νομίζουν κάποιοι κι έχει τιμήσει έμπρακτα τους Βολιώτες, τόσο με τις εμφανίσεις της, όπως, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, με τον Κώστα Χατζή, στο κατάμεστο από Βολιώτες θέατρο « Μελίνα Μερκούρη», όσο και με το αφιέρωμα στη ζωή της Σοφίας Βέμπο, όπου φρόντισε να προβάλει την πόλη μας ως μια πόλη όπου το επίπεδο του πολιτισμού της αναδείκνυε τα πραγματικά καλλιτεχνικά ταλέντα.

Από την άλλη μεριά, ο Βόλος, τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καν την προτομή της Σοφίας Βέμπο έξω από το Δημαρχείο. Κάποιοι βάνδαλοι την αφαίρεσαν, ενώ η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε ότι είναι τόσο σοβαρό θέμα, ώστε να την αποκαταστήσει. Η Μαρινέλλα θα ξαναέρθει στο Βόλο, ωστόσο προσέξτε να μην της πει κάποιος με πόση απαξία έχετε συμπεριφερθεί στη μνήμη της γυναίκας που την ενέπνευσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το