Τοπικά

Μια περίπτωση παιδιού με καρκίνο καταγράφηκε το 2019 στη Μαγνησία σύμφωνα με τη «Φλόγα»

Μια περίπτωση παιδιού με καρκίνο καταγράφηκε στη Μαγνησία το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Φλόγας και την υπεύθυνη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Ντίνα Τριανταφύλλου.
Στις 12 Φεβρουαρίου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου η Φλόγα οργανώνει εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου. Φέτος θα παρουσιάσει στοιχεία από τους τρεις ξενώνες της στην Αθήνα που έχουν δυναμικό φιλοξενίας 70 ατόμων, για τις διαμονές παιδιών την τελευταία δεκαετία από όλη την Ελλάδα. «Θα έχουμε έτσι μία εικόνα για το πόσες περιπτώσεις παιδικού καρκίνου έχουμε διαγνωσμένες από τις διαμονές παιδιών στους ξενώνες. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, ενώ εδώ και δεκαετίες του παραδώσαμε ένα πρόγραμμα καταγραφής και θα έπρεπε να συνεργαστεί με όλα τα παιδο-ογκολογικά Νοσοκομεία, εντούτοις δεν το έπραξε ποτέ. Έτσι δεν μπορούμε να μιλούμε για αυξήσεις ή μειώσεις στα ποσοστά», δήλωσε η κ. Τριανταφύλλου.
Στη Μαγνησία μόνο μία περίπτωση παιδικού καρκίνου καταγράφηκε το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της «Φλόγας». «Εκτιμώ ότι τα στοιχεία από τους ξενώνες θα μας δώσουν μία εικόνα πιο κοντά στην πραγματικότητα, αλλά και πάλι δεν είναι στοιχεία Νοσοκομείων. Τα τελευταία πέντε χρόνια φιλοξενήθηκαν πολλά παιδιά από τον Νομό Άρτας αλλά και από Μεσσηνία και Λάρισα. Όμως εμείς δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο καταγράφεται στις διαμονές η αύξηση αυτή», τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το