Αθλητισμός

Μία νέα 100 ετών η Νίκη Βόλου…

Το έτος 2024 συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής από τη γέννησή της. Είναι η Νίκη Βόλου. Το καμάρι της Νέας Ιωνίας Βόλου, ένας σύλλογος, που ίδρυσαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, διωγμένοι και βασανισμένοι στη μητέρα πατρίδα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του έτους 1922.
Αγωνίστηκαν, πάλεψαν, μάτωσαν, για να κάνουν την ομάδα τους γνωστή ανά το
το Πανελλήνιο. Τα κύπελλα, τα διπλώματα και τα αναμνηστικά, που κοσμούν την κεντρική αίθουσα τελετών, ήρθαν μετά από αγώνες και νίκες των αθλητών του συλλόγου .

Πολύ σωστά δημοσίευσες αγαπητή εφημερίδα «Θεσσαλία» φωτογραφία της Νίκης Βόλου στο φύλλο της 21-8-2020, με τους ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ομάδα στην Α’ Εθνική κατηγορία. Επειδή δεν αναφέρονται τα ονόματα της φωτογραφίας , τα προσθέτω εγώ με πολλή αγάπη:
Επάνω σειρά: Τζίνης, Λαλές, Ζαντέρογλου, Τσιμπερίδης, Κοκκινάκης, Καλλιοντζής.
Κάτω σειρά: Καραηλιού, Κολοβός, Ανδρέου, Μιτζηλαίος, Μανιατάκης.
Θα ήταν, όμως, παράλειψη να μη αναφέρουμε και τους λοιπούς που συμπλήρωναν τις θέσεις. Αυτοί ήταν οι: Μαρσουβανίδης, Ιωσηφίδης, Κασαπλέρης, Νάνος, Κουκλάκης, Βουρούκος, Πετρόπουλος, Νικολόπουλος και λοιποί που μου διαφεύγουν αυτή την ώρα.

Με πρόεδρο τον αείμνηστο και χαλκέντερο Παντελή Μαγουλά όλα τα παραπάνω παιδιά έδωσαν τα νιάτα τους, την υγεία τους, τα πάντα και έγραψαν εκείνες τις χρυσές σελίδες ανόδου της ομάδας στην Α’ Εθνική Κατηγορία.
Σήμερα επικρατούν άλλες συνθήκες, άλλοι καιροί στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2. Θα δώσει δυνατά ματς με μεγάλους αντιπάλους.
Πρέπει όλοι να τη βοηθήσουμε, να σταθούμε πλάι της και να βρεθούμε καλότυχοι στις ευκαιρίες που θα προκύψουν.
Καλό δρόμο παιδιά και η Ευαγγελίστρια, η Παναγία της Νέας Ιωνίας Βόλου, μαζί σας…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το