Παραπολιτικά

Μια κούρσα γεμάτη ενδιαφέρον

Η πρώτη δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε για τους έξι υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ μάλλον έκρυβε μα έκπληξη, καθώς εκεί που πολλοί νόμιζαν ότι αυτή η αναμέτρηση θα είναι υπόθεση δύο, δηλαδή του Ν. Ανδρουλάκη και του Γ. Παπανδρέου, τελικά προέκυψε και ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος μάλιστα συγκεντρώνει ως προς τη δημοτικότητα το υψηλότερο ποσοστό, 27,2%, δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου με 25,6% και τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης με 25,2. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Π. Χρηστίδης, Π. Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά και μάλλον φαίνεται ότι δεν αναπτύξουν κάποια ιδιαίτερη δυναμική.
Επομένως οδηγούμαστε σε μια κούρσα για τρεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ο μήνας που απομένει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα γεμάτος πολιτικές ζυμώσεις.
Και βέβαια δεν πρέπει να μπερδεύουμε την άποψη της κοινής γνώμης για τον καθένα υποψήφιο σε σχέση με το τι πιστεύουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που θα προσέλθουν στις κάλπες. Γιατί αυτοί μπορεί να βάζουν άλλα κριτήρια που για τον γενικό πληθυσμό μπορεί να μην είναι αντιληπτά ή διερευνήσιμα. Άρα έχουμε να δούμε αρκετές εκπλήξεις που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο. Εξάλλου και μόνο που ένα ιστορικό όνομα και πρώην πρωθυπουργός, όπως ο Γ. Παπανδρέου, μπήκε στην κούρσα της διαδοχής, αρκεί για να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας εκεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το