Πολιτισμός

Μια εικαστική αγκαλιά για τα παιδιά – Έκθεση με έργα καλλιτεχνών στη «Χάρτα» “Θ”

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου η έκθεση που διοργανώνει ο σύλλογος «Στηρίζω το παιδί». Από προχθές και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου στη «Χάρτα» θα εκτεθούν δημιουργίες 18 εικαστικών, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του σωματείου, το οποίο εδώ και λίγους μήνες συνεχίζει το έργο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Βόλου που έπαψε να λειτουργεί από το 2011.
Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά 35 έργα των Πασχάλη Αγγελίδη, Λάκη Μουρατίδη, Χαράλαμπου Γάτου, Βασιλικής Πέρκα, Τζιοβάνι Αλμπίνο, Μιχάλη Βαμβακάρη, Αστέρη Γκέκα, Κωνσταντίνου Κομνηνού, Αλέξανδρου Ψυχούλη, Έλενας Χατζηθεοδώρου, Μάκη Μιναρεντζόπουλου, Νίκου Ποδιά, Καλυψώς Παπαδοπούλου, Κώστα Μπομπού, Κερασίας Ντάτζιου, Βάντας Μαυροειδή, Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Κουρκούβελου.
Προχθές έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτρη Κουτσό, να μην κρύβει την ικανοποίησή του, τόσο για την ανταπόκριση δεκάδων εικαστικών, όσο και την παρουσία του κοινού στην έκθεση: «Όλοι οι καλλιτέχνες που απευθυνθήκαμε, στήριξαν την προσπάθειά μας και δέχθηκαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν στο έργο μας. Μάλιστα από τώρα κλείσαμε και για μία νέα έκθεση, η οποία θα γίνει το Πάσχα του 2016 και τα έσοδα επίσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου. Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους να αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Κοινός τόπος παραμένουν τα παιδιά. Αυτά μας δίνουν ελπίδα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το