Τοπικά

Μια φωτιά – Μια δραματική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού

 

Μια φωτιά, η τρίτη κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ίδια του την οικία, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μοναχικός άνθρωπος, γιατρός-παθολόγος, κοινωνικά απομονωμένος.

Πρόκειται για 60χρονο, που περιφέρεται εδώ και μήνες στην πόλη και βρίσκει στέγη είτε σε πυλωτές πολυκατοικιών είτε σε εκκλησίες, κουβαλώντας μαζί του τα λίγα του υπάρχοντα… Ένας επιστήμονας που αφού άσκησε την ιατρική τόσο ιδιωτικά, όσο και στο ΕΣΥ, έφθασε ξαφνικά μια μέρα σε αδιέξοδο… Ο 60χρονος έβαλε φωτιά πάλι χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, όπου δεν διαμένει πλέον, στην οδό Παπάγου στη Ν. Ιωνία, προκαλώντας την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που την έσβησε, αλλά και την ανησυχία των γειτόνων του, που θεωρούν ότι κινδυνεύουν.

Ο 60χρονος άλλες τρεις φορές το τελευταίο διάστημα έχει βάλει φωτιά στο σπίτι του, προφανώς επειδή κάτι δεν του φαίνεται καλά σ’ αυτό, ενώ χθες οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην κλήση των γειτόνων, τον βρήκαν να κάθεται εκτός αυτού και να τρώει μακαρόνια… Ο 60χρονος οδηγήθηκε στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος και κατόπιν με εισαγγελική παραγγελία στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Εφόσον οι ψυχίατροι που θα τον εξετάσουν, δεν αποφανθούν να νοσηλευτεί, τότε θα παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο, με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης βλάβης.

Ο 60χρονος γιατρός φέρεται να ψάχνει στους κάδους για φαγητό, έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω υγείας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας φέρεται να κάλυψε τα χρέη που είχε δημιουργήσει, λόγω της ασθένειάς του. Σύμφωνα με συμπολίτες που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν, ο 60χρονος αρνείται κάθε βοήθεια, ενώ απαντάει με νευρικότητα…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το