Κόσμος

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή γυναίκας στις ΗΠΑ

stroke708

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια μηνύει ένα κομμωτήριο, υποστηρίζοντας ότι η κακή θέση του κεφαλιού της καθώς την έλουζαν, οδήγησε στο να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Elizabeth Smith, 48 ετών, επισκέφθηκε κομμωτήριο στο Σαν Ντιέγκο, το Δεκέμβριο του 2013 και δέχθηκε το καθιερωμένο λούσιμο για περίπου 10 λεπτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του 10news.com.

Μια εβδομάδα αργότερα, όπως υποστηρίζει, αισθάνθηκε ένα μούδιασμα στο αριστερό χέρι και το πόδι της, και μετά από μια ακόμη εβδομάδα υπέστη ένα «σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, οι γιατροί της είπαν ότι ήταν η θέση του κεφαλιού της κατά τη διάρκεια του λουσίματος που ευθύνεται για αυτό.

«Έκανα εμετούς, το κεφάλι μου έκαιγε και δεν μπορούσα να σταθώ όρθια», είπε στο 10news.com και πρόσθεσε, «δεν ένιωθα ούτε τα χέρια, ούτε τα πόδια μου. Δεν πίστευα ότι θα επιζήσω». “

Σε μια συναισθηματική συνέντευξη της στο CBS, είπε ότι θέλει να προειδοποιήσει για αυτόν τον «εν δυνάμει κίνδυνο» από το λούσιμο στα κομμωτήρια.

Οι ειδικοί γιατροί δηλώνουν ότι η γυναίκα έχει νομική βάση για την αγωγή της, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει ιατρική εξήγηση που να αιτιολογεί αυτόν τον συσχετισμό και ονομάζεται με τον χαρακτηριστικό όρο «σύνδρομο εγκεφαλικού επεισοδίου στο σαλόνι ομορφιάς» (beauty parlour stroke syndrome).

Όπως δήλωσε ο Peter Gloviczki, αγγειοχειρουργός στη Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, το σύνδρομο αυτό προκαλείται όταν υπάρχει κάποιος «τραυματισμός ή θρόμβος σε μία από τις τέσσερις μεγάλες αρτηρίες που πηγαίνουν στον εγκέφαλο». «Το κύριο πρόβλημα είναι η υπερέκταση του αυχένα για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε στο περιοδικό «Self».

Αν και η σχετική επιστημονική έρευνα στο ζήτημα είναι ακόμη περιορισμένη, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Lancet», το 1997, αναφέρει ότι «ο οξύς πόνος στον αυχένα και η ζάλη είναι κοινά συμπτώματα μετά το λούσιμο στο κομμωτήριο».

Αν ανησυχείτε για τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, το πιο σημαντικό βήμα είναι να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά συχνά δεν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα πριν την εκδήλωση του.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το