Κόσμος

Μία ακόμη καταδίκη για την σύζυγο του Νετανιάχου

netaniaxou.31.5.708

Τέλος δεν έχουν οι καταδίκες για την σύζυγο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, η οποία- σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί στις δικαστικές αίθουσες έκανε κόλαση τη ζωή των ανθρώπων που δούλευαν για εκείνη.

Η Σάρα Νετανιάχου κρίθηκε ένοχη για «προσβλητική και ταπεινωτική» συμπεριφορά απέναντι σε πρώην εργαζόμενο στην πρωθυπουργική κατοικία του Ισραήλ, ο οποίος θα αποζημιωθεί με 24.000 λίρες.

Η σύζυγος του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας σειράς δικαστικών διαμαχών. Πέρα από τις καταγγελίες ανθρώπων που δούλευαν για την ίδια και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ- τον Φεβρουάριο ένας ακόμη δικαιώθηκε λαμβάνοντας αποζημίωση περίπου 30.000 ευρώ- η αστυνομία ερευνά και το αν έκανε κατάχρηση δημοσίου χρήματος για να πληρώσει τις πολυτέλειες που ήθελε για το ιδιωτικό της σπίτι.

Την Τρίτη, δικαστήριο της Ιερουσαλήμ δικαίωσε τον Γκι Ελιγιάχου, πρώην υπεύθυνο συντήρησης στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Ο δικαστής αποδέχθηκε τις καταγγελίες του για τη συμπεριφορά της Σάρα Νετανιάχου απέναντί του και αποφάνθηκε ότι ο Ελιγιάχου «ήταν εκτεθειμένος σε προσβλητική εργοδοσία στην πρωθυπουργική κατοικία, η οποία εκφραζόταν με επιπλήξεις, φωνές, εξευτελισμούς, υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις».
Επίσης, σύμφωνα με τον δικαστή, υπήρχε μία ατμόσφαιρα φόβου την εποχή που ο Ελιγιάχου εργαζόταν για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Τα πράγματα που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δείχνουν ότι ο υπάλληλος ζούσε μία κόλαση.

Αρκετές φορές του ζήτησε να κάνει τον σερβιτόρο, κατηγορώντας τον μετά ότι δεν ήταν αρκετά κομψός. Μία φορά, τον κάλεσε πίσω στην πρωθυπουργική κατοικία μέσα στη νύχτα, γιατί δεν της είχε πει καληνύχτα, παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός του είχε επιτρέψει να φύγει καθώς ήταν ήδη 12:30. Σε άλλη περίσταση, τον κάλεσε πίσω μετά τα μεσάνυχτα, για να της ζεστάνει ένα μπολ σούπα. Μάλιστα, τον επέπληξε και του είπε ότι είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στη δουλειά του, ανεξαρτήτως ώρας, αν εκείνη ήθελε φαγητό.

Σε άλλη περίπτωση, η Σάρα Νετανιάχου τον κατηγόρησε για το γεγονός ότι πάχαινε, λέγοντάς του ότι της πήγαινε λάθος φαγητό! Ο δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει στον Ελιγιάχου 17.000 λίρες για συναισθηματική βλάβη, παραβίαση των εργατικών νόμων και νομικά έξοδα, ενώ η εταιρεία που τον προσέλαβε θα πληρώσει το υπόλοιπο ποσό.

Ο δικηγόρος της συζύγου του πρωθυπουργού έκανε λόγο για μονόπλευρη δίκη και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το