Τοπικά

Μια αγκαλιά τα σχολεία της Μαγνησίας για απόρους και ιδρύματα

Μια αγκαλιά για τις άπορες οικογένειες και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα γίνονται αυτές τις ημέρες τα σχολεία της Μαγνησίας τα οποία συλλέγουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα και τα προσφέρουν για την κάλυψη των διαφόρων αναγκών.
Εδώ και μερικές εβδομάδες μαθητές και γονείς συγκεντρώνουν τα απαραίτητα είδη για να τα διαθέσουν σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και ξέρουν ότι χρειάζονται τη βοήθειά τους. Το αίσθημα της αλληλεγγύης γίνεται ακόμη πιο έντονο αυτή την περίοδο με τους μαθητές να δίνουν μαθήματα αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Δωροεπιταγές
Στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας η βοήθεια από τους μαθητές διοχετεύθηκε σε δύο επίπεδα. Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Βακρατσάς, αρχικά οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα πρόσφεραν στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ παράλληλα έκαναν και μπαζάρ για την συγκέντρωση χρημάτων που αξιοποιήθηκαν για την αγορά τροφίμων τα οποία διατέθηκαν για κοινωνικό σκοπό. Επίσης οι γονείς διέθεσαν δέκα δωροεπιταγές αξίας 30 ευρώ η καθεμιά σε ισάριθμες οικογένειες παιδιών του σχολείου μας με έντονο οικονομικό πρόβλημα, ώστε να αγοράσουν κρέατα. Σε άλλες δέκα οικογένειες θα διατεθούν και σακούλες με τρόφιμα για τις ανάγκες των Χριστουγέννων. Παράλληλα είχαμε και τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων, όπως του τυροκομείου Φλέγγα για τη διάθεση τροφίμων».
Ο διευθυντής σημείωσε πως 25 μαθητές του σχολείου λαμβάνουν καθημερινά δεκατιανό από την Ενορία της περιοχής και από την Κουζίνα Αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια εργατική περιοχή, γύρω από την Ενορία Πέτρου και Παύλου, και αρκετές οικογένειες έχουν την ανάγκη ευρύτερης στήριξης.
Η μαθήτρια Σόνια Παπασίκα από τη Β’ Τάξη Γυμνασίου είπε πως «είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε με τρόφιμα τους άπορους και τα ιδρύματα. Προσωπικά κάθε χρόνο φέρνω μακαρόνια, όσπρια».
Από την πλευρά της η μαθήτρια της Β’ Τάξης Στεφανία Γκαιντατζούδη μας είπε πως «επισκέφθηκα με άλλους συμμαθητές μου την Κιβωτό του Κόσμου προσφέροντας τα τρόφιμα που είχαμε συγκεντρώσει. Όλα όσα μάθαμε για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, ήταν πολύ ενδιαφέροντα».

Στις Άσπρες Πεταλούδες το 4ο ΓΕΛ Βόλου
Βιώνοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τον τίτλο «Let me show you around» στο οποίο συμμετέχει το 4ο ΓΕΛ Βόλου, οι μαθητές του σχολείου δραστηριοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα άτομα που φιλοξενούνται στις «Άσπρες Πεταλούδες» και επισκέφτηκαν το ίδρυμα για να παραδώσουν τα είδη και να προσφέρουν στιγμές χαράς στα παιδιά του ιδρύματος.
Όπως τονίστηκε από το 4ο ΓΕΛ Βόλου, «οι μαθητές περιηγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του ιδρύματος, και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη ψυχολόγο της δομής κ. Βεργούλια Χρύσα για τη λειτουργία του ιδρύματος, τα άτομα που φιλοξενούνται και τις πρωτοποριακές βιωματικές θεραπείες που λαμβάνουν χώρα στην Πρότυπη Μονάδα Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος που διαθέτει το ίδρυμα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, τραγούδησαν και συνομίλησαν μαζί τους, προσφέροντάς τους πολύτιμες στιγμές χαράς. Ο πρόεδρος και ψυχή του ιδρύματος, κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους παρότρυνε να πιστεύουν στα όνειρά τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το