Αθλητισμός

Μια «αγκαλιά» για τη νεολαία από τη Νίκη Βόλου

Τη μεγάλη της «αγκαλιά» άνοιξε ο ΓΣΒ «Η Νίκη» για τη νεολαία της πόλης μας. Πάνω από 500 παιδιά βρέθηκαν στο «Π. Μαγουλάς» και γνώρισαν από κοντά τα αθλήματα που καλλιεργεί ο ιστορικός σύλλογος. Τη μεγάλη τους χαρά εξέφρασαν μέσω της «Θ» οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής.

Ο ΓΣΒ «Η Νίκη» αποδεικνύει διαρκώς ότι βρίσκονται κοντά στη νέα γενιά. Έτσι δεν μπορούσε να αφήσει αναξιοποίητη την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού και προσκάλεσε αρκετά σχολεία να έρθουν στο «σπίτι» της.

Μαθητές και μαθήτριες από το 8ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και το Γυμνάσιο Ιωλκού αποδέχθηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στο «Παντελής Μαγουλάς». Ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 500 και συνοδεύονταν από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι υπεύθυνοι των τμημάτων της Ερασιτεχνικής είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν σταντ με αθλητική περιβολή, μπάλες και ό,τι άλλο απαιτεί η ενασχόληση με το κάθε άθλημα. Ταυτόχρονα οι αρμόδιοι του εκάστοτε τμήματος μίλησαν στα παιδιά και τους ανέλυσαν τον τρόπο που παίζονται αυτά τα αθλήματα.
Τα παιδιά έμαθαν πολύτιμες πληροφορίες για το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, τον στίβο, το βόλεϊ, το πόλο, την κολύμβηση, τη ρυθμική γυμναστική και την ποδηλασία και με τις ερωτήσεις τους έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα τα αγόρια έδωσαν και αγώνα ποδοσφαίρου στον πλαστικό χλοοτάπητα και ενθουσιάστηκαν με την πρωτόγνωρη εμπειρία.
Στα αξιοσημείωτα και η κίνηση που έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Πιο συγκεκριμένα δώρισαν στον βολιώτικο σύλλογο μια ζωγραφιά, όπου αναγραφόταν «Η δικιά μας Νίκη» και έφερε το έμβλημα του ιστορικού συλλόγου. «Η Νίκη Βόλου στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού. Γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Να κάνεις μεγάλες και «μπλε» σκέψεις» ήταν η απάντηση της Νίκης μέσα από τα προφίλ που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Φάτσης: Κοιτίδα αθλητισμού εδώ και 100 χρόνια η Νίκη
Η επίσκεψη των εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών στο «Π. Μαγουλάς» χαροποίηση ιδιαίτερα και τους ιθύνοντες του ΓΣΒ «Η Νίκη» και ο καθένας είχε να πει έναν καλό λόγο.
«Η Νίκη με κάθε ευκαιρία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Εδώ και 100 χρόνια αποτελεί κοιτίδα αθλητισμού, αλλά και πολιτισμού. Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού ο ΓΣΒ «Η Νίκη» φιλοξένησε περισσότερα από 500 παιδιά από διάφορα σχολεία της πόλης μας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία «καλλιεργούνται» στον σύλλογό μας. Οι άνθρωποι όλων των τμημάτων ήταν παρόντες και πιστεύουμε ότι δώσαμε μια κατεύθυνση στα παιδιά, προκειμένου να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να τον αγαπήσουν» δήλωσε στη «Θ» ο Στέργιος Φάτσης.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης, Χρήστος Καλλιπολίτης, υπογράμμισε τα εξής: «Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό παγκοσμίως. Η Νίκη Βόλου προσπάθησε να διοργανώσει μια εκδήλωση ανάλογη με την ημέρα. Πάρα πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία ήρθαν στο γήπεδό μας και το χάρηκαν πολύ.
Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέργιο Φάτση συνέβαλε τα μέγιστα έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων του γηπέδου. Ήρθαμε σε επαφή με τη διευθύντρια ενός σχολείου και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα σχολεία, όπως και η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η επιτυχία ήταν τεράστια. Πάνω από 500 έδωσαν το «παρών», πράγμα που θεωρείται επιτυχία και για τον σύλλογο, αφού κάποια από αυτά ίσως δελεάστηκαν για να εγγραφούν στα τμήματα που καλλιεργεί η Νίκη.
Έγινε παρουσίαση αθλημάτων, όπως μπάσκετ, κολύμβηση, πόλο, ρυθμική γυμναστική, ενώ τα παιδιά έπαιξαν και ποδόσφαιρο στον τεχνητό χλοοτάπητα που διαθέτει το «Π. Μαγουλάς». Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και ελπίζουμε τα παιδιά να το ευχαριστήθηκαν».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η προπονήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ζάννα Γαλλιού, η οποία τόνισε: «Πέρασαν τα παιδιά από το σταντ, όπου είχαμε τοποθετήσει, με σκοπό να γνωρίσουν το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Τα παιδιά πειραματίστηκαν πάνω στα όργανα που έχει η ρυθμική γυμναστική, δηλαδή κορδέλες, στεφάνια, μπάλες, σκοινάκι και κορίνες.
Τους εξήγησα για το τι είναι η ρυθμική γυμναστική, τους ανέφερα ότι είναι ολυμπιακό άθλημα, ότι αφορά κυρίως τα κορίτσια και πως είναι ένας συνδυασμός μπαλέτου και ακροβατικών ασκήσεων με τη συνοδεία της μουσικής και των οργάνων που κρατάμε. Τους έδωσα τα όργανα και τα παιδιά πειραματίστηκαν με τη χρήση τους, χόρεψαν και το γήπεδο γέμισε με πολλές κορδέλες μπάλες στεφάνια κλπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα κορίτσια που πέρασαν έφυγαν με ένα χαμόγελο στα χείλη».
Εκ μέρους του τμήματος υδατοσφαίρισης ο γενικός αρχηγός της Νίκης, Γιάννης Μάκος, επισήμανε: «Η πρωτοβουλία που διοργάνωσε η Ερασιτεχνική Νίκη ήταν εξαιρετική και πρέπει να γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα καλό θα ήταν να γίνεται μια τέτοια παρουσίαση. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ ενθουσιώδης και μεγάλη.
Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι το διά ζώσης και να έρχονται τα σχολεία στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στην πισίνα. Δηλαδή να επισκέπτονται τους χώρους του κάθε αθλήματος και να το κάνουν πιο βιωματικό. Πάντως ως πρώτη κίνηση ήταν εξαιρετική.
Μίλησα για την ιστορία του αθλήματος και τις επιτυχίες που έχει χαρίσει στην Ελλάδα και τους είπα ότι είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα με τόσες επιτυχίες στην πατρίδα μας τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Δείξαμε τις μπάλες, φορέσαμε τα σκουφάκια, τους μίλησα για τους κανονισμούς κλπ.
Ως Νίκη οι άνθρωποι όλων των τμημάτων ήταν εδώ παρόντες, προκειμένου να παρουσιάσουμε στα παιδιά τα αθλήματα που καλλιεργούμε στον σύλλογο. Θέλουμε να περάσουμε το εξής μήνυμα: Να κάνουν αθλητισμό τα παιδιά. Ας ακολουθήσουν οποιοδήποτε άθλημα επιθυμούν. Αυτό είναι στη δική τους ευχέρεια. Το πιο σημαντικό είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το