Τοπικά

Μια 46χρονη και o συνεργός της διώκονται από την Εισαγγελία του Βόλου για κατοχή εκρηκτικών και απόπειρα εκβίασης

Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την έκδοση βουλεύματος εκκρεμεί η δικογραφία για την υπόθεση απόπειρας εκβίασης και κατοχής εκρηκτικών υλικών, που είχε αποκαλυφθεί πριν ένα χρόνο περίπου και είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου έχει ασκήσει διώξεις κατά δύο προσώπων και συγκεκριμένα εναντίον μιας 46χρονης Ελληνίδας και ενός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και της απόπειρας εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Η δίωξη για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού είναι σε βαθμό κακουργήματος και η δίωξη για την απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατηγορούμενοι είναι μια 46χρονη Ελληνίδα και ένας άνδρας συνεργός της. Η πρώτη φέρεται να απειλούσε με τηλεφωνικά μηνύματα μία 45χρονη έμπορο, τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα-μηχανικό και μια 53χρονη δικηγόρο του Βόλου. Μάλιστα φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να τοποθέτησε αυτή ή ο συνεργός της, με τον οποίο πιθανόν συνεργάστηκε, έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή στο εμπορικό κατάστημα της Βολιώτισσας και άλλον έναν στο γραφείο της δικηγόρου…
Η 46χρονη απολογήθηκε, αρνούμενη τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ παραπέμπεται να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο.
Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι του 2017, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 46χρονη άρχισε να τηλεφωνεί στην 45χρονη Βολιώτισσα έμπορο και να την απειλεί, ζητώντας 15.000 ευρώ, που όπως υποστήριζε, χρωστούσε ο σύζυγος της εμπόρου, αρχιτέκτονας-μηχανικός, καθώς φέρεται να του τα είχε δώσει ο σύζυγος της κατηγορούμενης, για ένα οικοδομικό έργο. Ο σύζυγος της κατηγορούμενης έχει φύγει από τη ζωή και η 46χρονη υποστήριζε, πως είχε αναλάβει αυτή, να εισπράξει τις οφειλές τρίτων προς τον εκλιπόντα.
Ωστόσο τόσο η 45χρονη έμπορος, όσο και ο σύζυγός της αρνούνται ότι είχαν οφειλή στον εκλιπόντα, από χρήματα που είχε δώσει στον αρχιτέκτονα-μηχανικό για το έργο. Η κατηγορούμενη φέρεται να επικοινωνούσε και με την 53χρονη δικηγόρο του ζευγαριού, την οποία επίσης κατηγορείται ότι απειλούσε.
Με την είσοδο του 2018, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να συνέχισε τις απειλές προς το ζευγάρι και τη δικηγόρο, ένας άγνωστος άνδρας, που τηλεφωνούσε και έλεγε μεταξύ άλλων, «θα σε κάνω κομματάκια», αν δεν έδιναν τις 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφθασε στα άκρα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η 46χρονη έμπορος βρήκε στην είσοδο του καταστήματός της, στο κέντρο του Βόλου, ένα φάκελο με έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή… Παρόμοιο φάκελο με πυροκροτητή βρήκε δύο ημέρες αργότερα στην είσοδο του γραφείου της και η δικηγόρος… Ζευγάρι και δικηγόρος κατάγγειλαν τα περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που κινήθηκε ταχύτατα και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής βρήκε και συνέλαβε στην Αθήνα τη 46χρονη. Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη κατάγεται από τη Μαγνησία και διαμένει στην Αθήνα, στην περιοχή της Νέας Πεντέλης, ενώ φέρεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια υπόθεση στα τέλη του 2016. Το ζευγάρι και η δικηγόρος υπέβαλαν μηνύσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το