Κόσμος

Μια 27χρονη έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ επισκεπτόμενη όλες τις χώρες του κόσμου σε 1,5 χρόνο

Η νέα γενιά έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στα πιο απομακρυσμένα εξωτικά μέρη του κόσμου στην άλλη πλευρά του ωκεανού, πολύ πιο εύκολα από ότι οι γονείς και οι παππούδες τους.
Αλλά μια νεαρή γυναίκα μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες επισκεπτόμενη όλες τις χώρες του κόσμου, στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η 27χρονη Κάσι Ντε Πεκόλ από το Κονέκτικατ ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου 2015 και ολοκλήρωσε το φιλόδοξο σχέδιό της στις 2 Φεβρουαρίου 2017, καταγράφοντας το ταξίδι της στο διαδίκτυο σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Το «Expedition 196», όπως ονομάστηκε η πρόκλησή της, κατάφερε να συνθλίψει το υπάρχον ρεκόρ των 3 ετών και 3 μηνών, από τον προηγούμενο κάτοχο Γίλι Λιου.

Η Ντε Πεκόλ επισκέφθηκε όλες τις 196 χώρες σε 18μιση μήνες.

Η 27χρονη εργαζόταν στον εταιρικό κόσμο, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της το 2012 και τώρα περιγράφει τον εαυτό της ως «ταξιδιώτη του κόσμου, εξερευνητή, περιβαλλοντική ακτιβίστρια, ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και της ειρήνης, εκπαιδευτικό, αθλήτρια και επιχειρηματία».

Χρηματοδότησε το ταξίδι της μέσω θεωρήσεων και χρημάτων που είχε μαζέψει, και ξεκίνησε με προϋπολογισμό 160.000 λίρες (περίπου 8.000 λίρες είχε μαζέψει από babysitting).

«Το όνειρό της από το γυμνάσιο ήταν να δει κάθε χώρα του κόσμου και στα 25 της συνειδητοποίησε πως το όνειρό της ήταν μπροστά της, απλά περίμενε το έναυσμα» εξηγεί στην σελίδα της «Expedition 196».

«Δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσει το σχέδιό της να επισκεφθεί κάθε χώρα στη γη. Έτσι, πέρασε ένα μήνα πάνω από ένα χάρτη και τον προγραμματισμό της διαδρομής που θα ακολουθούσε για το φιλόδοξο σχέδιό της» αναφέρει στη σελίδα της.

Όσο ταξίδευε, η Ντε Πεκόλ κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ, εργαζόταν ως πρεσβευτής για το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης μέσω Τουρισμού και έδινε διαλέξεις στα πανεπιστήμια για τον βιώσιμο τουρισμό.

Κέρδισε χρήματα κανονίζοντας να μένει δωρεάν σε πολυτελή φιλικά προς το περιβάλλον θέρετρα σε αντάλλαγμα τη διαφήμισή τους μέσω του λογαριασμού της στο Instagram με τους 300.000 οπαδούς της.

«Μέσω της αποστολής μου, δεσμεύτηκα για τη συνέχιση της παγκόσμιας αποστολής της προώθησης της ειρήνης μέσω του αειφόρου τουρισμού» γράφει στη λεζάντα μιας πρόσφατης φωτογραφίας στο Instagram.
Η 27χρονη κοπέλα έμενε μόνο 2 έως πέντε ημέρες σε κάθε χώρα, και τα έκανε όλα μόνη της.

«Δεχόμουν παρενοχλήσεις και βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις, σε καταστάσεις που ένας άνδρας πιθανότατα δε θα βίωνε ποτέ» αποκάλυψε στην Mail Online

«Κάποιοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να με εκμεταλλευτούν, επειδή είμαι γυναίκα, αλλά δεν ανέχομαι καμία ανισότητα».

Το σίγουρό είναι πως έχει εμπνεύσει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το