Κόσμος

Μεξικό: Βρήκαν 2 πτώματα σε χαράδρα – Εκτιμάται ότι ανήκουν σε Γερμανό και Πολωνό που αγνοούνταν

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν σε χαράδρα στην Πολιτεία Τσιάπας, στο Μεξικό, και εκτιμάται ότι ανήκουν σε δύο ποδηλάτες, έναν Γερμανό κι έναν Πολωνό, που είχαν εξαφανιστεί και αγνοούνταν για μέρες.
Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν με ποδήλατα, έπεσαν στην χαράδρα καθώς κινούνταν στον δρόμο που συνδέει το Σαν Κριστόμπαλ με το Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας.
Στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται πολλά ατυχήματα καθώς πρόκειται για πολύ στενό δρόμο, στο χείλος μιας βαθιάς χαράδρας, περίπου 200 μέτρων. «Το να κινείσαι με ποδήλατο σε αυτή την τοποθεσία είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Τα δύο θύματα πιστεύεται πως ήταν ένας Πολωνός, ο Ξιστόφ Σμιελέφσκι, κι ένας Γερμανός, ο Χόλγκερ Χάγκενμπους, γνωστοί επειδή έκαναν ταξίδια σε όλον τον κόσμο με τα ποδήλατά τους.
Η πρώτη σορός που βρέθηκε στη χαράδρα εκτιμάται πως ανήκει στον Πολωνό ποδηλάτη. Η δεύτερη σορός ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που είχε στείλει σε επικοινωνία της με τις μεξικανικές αρχές η γερμανική πρεσβεία, ανέφερε ο εισαγγελέας.
Οι μεξικανικές αρχές θα κάνουν εξετάσεις γενετικού υλικού για να αναγνωριστούν επίσημα τα πτώματα.
Το πρώτο πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστικό, φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά όχι τραύματα ή κακώσεις που να υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το