Κόσμος

Μεξικό: Τουλάχιστον 242 σοροί έχουν βρεθεί σε μυστικούς τάφους στην Βερακρούς

Τουλάχιστον 242 σοροί έχουν ανακαλυφθεί σε μυστικούς τάφους στην Πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, σε έρευνες των τελευταίων 6 μηνών από οικογένειες αγνοουμένων.

Η πρώτη από αυτές τις μακάβριες ανακαλύψεις έγινε τον περασμένο Αύγουστο, στην περιοχή του λιμανιού. Από τότε, εντοπίστηκαν 124 μυστικοί τάφοι και σε 121 από αυτούς βρέθηκαν 242 ανθρώπινα κρανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του γραφείου του εισαγγελέα.

«Βρήκαμε σε αυτούς τους τάφους πολλά ρούχα που ανήκαν σε νεαρές γυναίκες, έγγραφα και παπούτσια που αντιστοιχούν σε νεαρούς ανθρώπους που προέρχονταν από την περιοχή», δήλωσε άλλη πηγή κοντά στις έρευνες.

Η Λουθία Ντίαζ, πρόεδρος της οργάνωσης οικογενειών αγνοουμένων Ελ Σολεσίτο, η οποία αναζητεί από το 2013 τον 29χρονο γιο της, αναφέρθηκε σε παρόμοιους αριθμούς, τονίζοντας ότι «αναμένεται η έρευνα σε μια περιοχή».

Στρατιωτική πηγή, που συμμετέχει στην διεξαγωγή της έρευνας, τόνισε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι τα «θύματα πιθανώς θάφτηκαν από εγκληματίες με την συνέργεια των τοπικών αρχών».

«Αυτή την στιγμή στην Πολιτεία Βερακρούς είναι τρομερός ο αριθμός των εξαφανίσεων, απαγωγών, ανασφάλειας, βίας, ληστειών κλπ», τόνισε η Ντίαζ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Αγνοούμενων και Απαχθέντων, 722 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί σε αυτή την πολιτεία από το 2010. Η Ελ Σολεσίτο όμως υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να είναι υψηλότερος, καθώς πολλές οικογένειες φοβούνται να καταγγείλουν στις αρχές τις εξαφανίσεις των συγγενών τους.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το