Κόσμος

Μεξικό: Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις

newego_LARGE_t_1101_54736284_type13145

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο ανατολικό Μεξικό καθώς θάφτηκαν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονη βροχόπτωση έπειτα από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ερλ, ανέφερε ένας αξιωματούχος στην υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν τα μέλη δύο οικογενειών στην πολιτεία Βερακρούζ, τόνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μανουέλ Εσκαλέρα.
Πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αύξηση των υδάτων στους ποταμούς και τα κορεσμένα εδάφη που μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον κατολισθήσεις.
Η μέγιστη ταχύτητα ανέμων της καταιγίδας Ερλ έπεσε στα 48χλμ μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταγραφής Τυφώνων των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μαϊάμι.
Έχει εντοπιστεί σε απόσταση περίπου 169χλμ ανατολικά της πόλης του Μεξικού, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής και το πέρασμα του από την χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού τις τελευταίες δύο μέρες.
Οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης με βροχοπτώσεις έως και 30εκατοστών σε κάποιες περιοχές στις μεξικανικές πολιτείες Γκερέρο, Χιντάλγκο, Οαχάκα, Πουέμπλα, Τλαξκάλα και Βερακρούζ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το