Κόσμος

Mεξικό: Εντοπίστηκε το τελευταίο θύμα από τον φονικό σεισμό 7,1 Ρίχτερ της 19ης Σεπτεμβρίου

Το πτώμα του τελευταίου θύματος του σεισμού 7,1 βαθμών της 19ης Σεπτεμβρίου στο Μεξικό ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός ακινήτου στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

«Με βάση τον κατάλογο που μας έδωσαν οι οικογένειες και οι μάρτυρες που εργάζονταν στο κτίριο, δεν περιμένουμε να βρούμε άλλα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τελευταίο θύμα ανασύρθηκε από ένα εξαώροφο κτίριο γραφείων, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 49 πτώματα, στη συνοικία Ρόμα-Κοντέσα, μια από τις περιοχές που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από τον σεισμό.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση, 29 άνθρωποι κατορθώθηκε να ανασυρθούν ζωντανοί από το κτίριο αυτό.

Οικογένειες εργαζόμενων που αγνοούνταν στο κτίριο είχαν εγκατασταθεί σε σκηνές κοντά στα συντρίμμια και, απελπισμένοι από την ατέλειωτη αναμονή, συγγενείς είχαν απειλήσει ότι θα άρχιζαν εκείνοι έρευνες στα χαλάσματα.

Τα έργα κατεδάφισης αυτών που απέμειναν από το πολυώροφο κτίριο αναμενόταν να ξεκινήσουν εντός της ημέρας.

Ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Παρότι η μεγαλούπολη πλέον έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, τουλάχιστον 1.800 κτίρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί είτε να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή τους, είτε να κατεδαφιστούν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο αναμενόταν να ανακοινώσει εντός της ημέρας τα σχέδια της κυβέρνησής του για την ανοικοδόμηση.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το