Τοπικά

Μετρήσεις σε αέρα και έδαφος για τη ρύπανση από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Η  Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων,προχωρά σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια  στη λήψη δειγμάτων εδάφους και λήψη δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχοντας ως σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πόλη του Βόλου, δίνοντας έμφαση στον προσδιορισμό επικίνδυνων για την υγεία συστατικών των αιωρούμενων σωματιδίων, θα πραγματοποιηθούν εκατό (100) λήψεις δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων. Αυτό θα έχει ως σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο η ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου επιβαρύνεται από παράγοντες, όπως, τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, την καύση βιομάζας, τη σκόνη του δρόμου, την καύση για την οικιακή θέρμανση, τις βιομηχανίες, κ.ο.κ.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διενεργεί διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών υλοποίησης δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων εδάφους και αποβλήτων (υγρών – στερεών) και νερών, για την παρακολούθηση οικοσυστημάτων και εδάφους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η ρύπανση τόσο της ατμόσφαιρας, όσο και του εδάφους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των πόλεων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύοντας στην παρακολούθηση των επιπέδων ρύπανσης, διενεργούμε διαγωνισμό, πρώτον, για τη λήψη δειγμάτων εδάφους και δεύτερον σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη λήψη δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων. Με αυτές τις ενέργειες και σε συνδυασμό με όλα όσα έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, αποσκοπούμε σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ποιότητας τόσο του ατμοσφαιρικού αέρα, όσο και των εδαφών της πόλης του Βόλου, προκειμένου να έχουμε μια επιπρόσθετη εικόνα για το τι συμβαίνει στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το