Τοπικά

Μέτριες βαθμολογίες για τους υποψήφιους στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Σε πολύ μέτρια επίπεδα και χειρότερα από πέρυσι κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν χθες στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με τα συναισθήματα του προβληματισμού και της αναμονής για τη διακύμανση των βάσεων να επικρατούν στους περισσότερους υποψήφιους.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες εστάλησαν χθες από το υπουργείο Παιδείας πολύ νωρίς το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και μέχρι τις 9 το πρωί είχαν μοιραστεί στους διευθυντές των Λυκείων.
Ακολούθησε μία περίπου ώρα για την αντιπαραβολή των στοιχείων από τους διευθυντές και τους καθηγητές και σταδιακά ξεκίνησε η ανάρτησή τους στα διδακτήρια του Νομού Μαγνησίας.

Όπως ανέφεραν καθηγητές, φέτος κυριαρχούν οι πολύ μέτριες βαθμολογίες των υποψηφίων από τη Μαγνησία. Μάλιστα οι επιδόσεις φαίνεται πως είναι χειρότερες από τις περσινές.
Άσχημες επιδόσεις σημειώθηκαν στη Χημεία, τη Φυσική και τα μαθηματικά, όπου τα θέματα ήταν δύσκολα, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και σε άλλα μαθήματα, όπως στην Έκθεση, στα Αρχαία.
Μάλιστα από μια πρώτη εικόνα φαίνεται πως πιο άσχημες επιδόσεις είχαν οι υποψήφιοι στη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν και από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών. Ενδεικτική είναι η περίπτωση Λυκείου, όπου στη Χημεία από τους 45 υποψήφιους σχεδόν κανένας δεν έγραψε πάνω από βαθμό 17, οκτώ ήταν μεταξύ βαθμών 15-17 και οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

Στη Φυσική επίσης υπήρξαν πολύ μέτριες προς άσχημες βαθμολογίες, αν και εδώ οκτώ υποψήφιοι από τους 45 μπόρεσαν και έγραψαν βαθμό πάνω από 17.
Ίδια εικόνα παρατηρήθηκε στο μάθημα της Φυσικής και σε άλλο σχολείο. Από τους 42 υποψήφιους επτά είχαν βαθμό πάνω από 17 και 20 άτομα κάτω από τη βάση.
Απογοητευτική είναι η εικόνα στην Έκθεση, όπου σε Γενικό Λύκειο από τους 95 υποψήφιους μόνο δύο μπόρεσαν και έγραψαν βαθμό πάνω από 18, ενώ οι 65 μεταξύ βαθμών 10-12.
Επίσης οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν στα αρχαία ελληνικά με τις επιδόσεις να είναι μέτριες προς άσχημες. Ενδεικτικά από τους 44 υποψήφιους σε Λύκειο μόνο δύο κατάφεραν και έγραψαν βαθμό πάνω από 17, ενώ οι περισσότεροι ήταν μεταξύ βαθμών 10-13. Επίσης σε άλλο Λύκειο από τους 25 υποψήφιους ελάχιστοι ήταν πάνω από βαθμό 18.

Είναι τόσο μέτριες οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων, ώστε ελάχιστοι συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, λίγοι πάνω από 18.000 και οι περισσότεροι που ήλπιζαν σε καλές επιδόσεις πριν την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων κυμάνθηκαν μεταξύ 16.000-18.000 μόρια.
Πλέον οι υποψήφιοι περιμένουν τη διακύμανση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου, ώστε να δουν σε ποια τμήματα εισάγονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το