Τοπικά

Μέτριες οι επιδόσεις των υποψηφίων από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Μέτριες ήταν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων της Μαγνησίας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι αριστούχοι ήταν λιγότεροι από πέρσι και πολλοί διαγωνιζόμενοι βρέθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ δέκα και δεκαπέντε. Η Χημεία ήταν το μάθημα που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τους υποψήφιους, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι και μα το μάθημα της Γλώσσας.

Οι βαθμολογίες εστάλησαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας νωρίς το πρωί και μετά προωθήθηκαν στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, προκειμένου μετά τη διασταύρωση των στοιχείων να αναρτηθούν. Τελικά από τις 12 το μεσημέρι και μετά οι βαθμοί τοιχοκολλήθηκαν και οι υποψήφιοι προσέρχονταν στα σχολεία για να δουν τους βαθμούς τους.
Βέβαια οι περισσότεροι υποψήφιοι επέλεξαν να δουν τις βαθμολογίες τους μέσα από το διαδίκτυο.
Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των υποψηφίων μπορούν να χαρακτηριστούν μέτριες, ενώ αρκετοί κινήθηκαν σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα.
Επομένως πολλοί υποψήφιοι από τους 1.830 στρέφουν τις ελπίδες τους στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής που θα ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Στη Γλώσσα που φέτος εντάχθηκε και το ποίημα, ενώ και το θέμα ήταν ιδιαίτερο, οι υποψήφιοι συνάντησαν σημαντικές δυσκολίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Για παράδειγμα από Λύκειο της πόλης, το 1,16% έγραψε βαθμολογία μεταξύ 17-20, το 7% μεταξύ 14-17 βαθμών, το 33% μεταξύ 12-14 βαθμών και το 58% από τον βαθμό δώδεκα μέχρι και κάτω από τη βάση.
Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν τη δυσκολία της Έκθεσης για τους υποψήφιους. Μάλιστα υπήρξαν διαγωνιζόμενοι που μπόρεσαν και έγραψαν πολύ καλούς βαθμούς στα τρία άλλα μαθήματα, αλλά ήρθε η Έκθεση για να τους προσγειώσει με ένα χαμηλό βαθμό.
Στη Χημεία που είναι υποψήφιοι από την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στοχεύουν σε Ιατρικές, από τους 40 υποψήφιους Λυκείου του Βόλου, μόνο οι δύο έγραψαν βαθμό πάνω από 18 και τέσσερις πάνω από 16. Επίσης 25 υποψήφιοι, δηλαδή το 60% έγραψε κάτω από τη βάση. Στη Φυσική επίσης από τους 40 υποψήφιους οι πέντε έγραψαν πάνω από 18, οι οκτώ μεταξύ 14-16 και οι 16 από τη βάση και κάτω.

Στα Μαθηματικά πάνω από 18 έγραψε μόνο ένας υποψήφιος από 50 άτομα Λυκείου, επτά μεταξύ 15-18 βαθμών, δεκατρείς μεταξύ 10-15 και 25 από τη βάση και κάτω.
Στα Αρχαία από τους 29 υποψήφιους Λυκείου του κέντρου τέσσερις έγραψαν βαθμό πάνω από 18, έντεκα μεταξύ βαθμών 14-18, και οκτώ κάτω από τη βάση.
Καλύτερες ήταν οι επιδόσεις στην Κοινωνιολογία, όπου από τους 29 υποψηφίους οι δώδεκα έγραψαν πάνω από βαθμό 18.
Επίσης στην Οικονομία από τους 23 υποψήφιους οι εννιά έγραψαν από βαθμό 18 και άνω, ενώ οι έξι κυμάνθηκαν σε βαθμολογίες μεταξύ 14-18.
Τέλος στη Βιολογία από τους δώδεκα υποψήφιους τρεις έγραψαν πάνω από 18.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το