Τοπικά

Μέτριες έως χαμηλές οι βαθμολογίες υποψηφίων Μαγνησίας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Κοσμοσυρροή επικρατούσε χθες στα Λύκεια μέχρι τις 2 περίπου το μεσημέρι, όπου υποψήφιοι έρχονταν και έφευγαν, άλλοι μόνοι τους και άλλοι με τους γονείς τους

Σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα ο μεγαλύτερος προβληματισμός υπήρχε στους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης, όπου εκεί κυριάρχησαν οι πολλές μέτριες προς χαμηλές βαθμολογίες..

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν χθες στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενώ δύο ώρες πριν οι διευθυντές είχαν μεταβεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να παραλάβουν τις καταστάσεις με τους βαθμούς.

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν τόσο νωρίς.

Στα Λύκεια περίμεναν ήδη οι τελειόφοιτοι για να δουν τις επιδόσεις τους και με αγωνία, μόλις αυτές τοιχοκολλήθηκαν, στριμώχτηκαν σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα για να δουν τους βαθμούς τους.

Άλλοι χαμογέλασαν, άλλοι είχαν μια συγκρατημένη αισιοδοξία και κάποιοι άλλοι ήταν πιο προβληματισμένοι από τις επιδόσεις τους.

Παράλληλα πολλοί επικοινώνησαν αμέσως με τους γονείς και τους καθηγητές τους στο φροντιστήριο για να τους ειδοποιήσουν και να κάνουν τον υπολογισμό των μορίων.

Κοσμοσυρροή επικρατούσε στα Λύκεια μέχρι τις 2 περίπου το μεσημέρι, όπου υποψήφιοι έρχονταν και έφευγαν, άλλοι μόνοι τους και άλλοι με τους γονείς τους. Οι καθηγητές των σχολείων συνέχαιραν τους υποψήφιους και σε άλλες περιπτώσεις προσπαθούσαν να τονώσουν το ηθικό αυτών που περίμεναν καλύτερες βαθμολογίες.

Από μια πρώτη ανάγνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων του νομού, τα μαθήματα που οι υποψήφιοι σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις ήταν στην Ιστορία κατεύθυνσης, στα Μαθηματικά κατεύθυνσης για τους υποψήφιους για πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές, αλλά και στα μαθηματικά γενικής παιδείας για τους υποψήφιους θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούσαν την εισαγωγή τους στις παιδαγωγικές σχολές.

Αντίθετα πολύ καλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στη Φυσική, τη Χημεία, ενώ πολύ μέτριες ήταν οι βαθμολογίες σε Αρχαία, Βιολογία και καλές Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως φέτος οι υποψήφιοι που έγραψαν πάνω από τη βάση είναι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, που σημαίνει ότι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, αλλά πολλοί κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Βέβαια χθες οι υποψήφιοι του Βόλου ανέφεραν ότι οι μέτριες βαθμολογίες σε συνδυασμό με την πτώση των βάσεων σε αρκετά τμήματα, ίσως δώσουν τη δυνατότητα για επιτυχία σε σχολές που επιθυμούν.

Σημειώνεται πως φέτος δεν προσμετράται στον τελικό αριθμό των μορίων η προφορική βαθμολογία, κάτι που ανατρέπει πολλά δεδομένα.

Μάλιστα αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε οι αριστούχοι φέτος να μην ξεπερνούν τα 19.250 μόρια, όπως συνέβαινε πολύ συχνά μέχρι και πέρυσι. Μάλιστα υπήρξαν σχολεία που δεν είχαν κανέναν υποψήφιο με πάνω από 19.000 μόρια.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως για άλλη μια φορά οι νέοι της Μαγνησίας μας κάνουν περήφανους που είμαστε καθηγητές τους. Ακολουθώντας το δρόμο που διδάχτηκαν, του μόχθου και της σκληρής δουλειάς ανεξάρτητα αν αρίστευσαν ή όχι, έδειξαν ότι μόνο με κόπο και συμμετοχή μπορείς να διεκδικήσεις το όνειρο. Ειδικά στους αριστεύσαντες ευχόμαστε πάντα να αποτελούν πρότυπα για τους νέους μας ειδικά αυτήν εποχή.

Λήξη ενδοσχολικών

Βέβαια η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη, αφού την ώρα που ανακοινώνονταν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών τελείωναν και οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με αποτέλεσμα στα Λύκεια να επικρατεί πολλή δουλειά με τους καθηγητές να τρέχουν να διευθετήσουν τα θέματα από τις ενδοσχολικές στις πανελλαδικές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το