Τοπικά

Μέτρα της Τροχαίας στη Μαγνησία για την «έξοδο» του Δεκαπενταύγουστου

Έλεγχοι σε δρόμους, στο λιμάνι και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική ανάμεσα στα μέτρα που έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία για την «έξοδο» του Δεκαπενταύγουστου.
Αυξημένα μέτρα έχει προγραμματίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση του οδικού δικτύου ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών άνω των 1,5 τόνων για την έξοδο και την επιστροφή, καθώς και μία σειρά παρεμβάσεις, με συνεχή και συντονισμένη παρουσία των υπηρεσιών της Τροχαίας και διαρκείς ελέγχους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη βεβαίωση σοβαρών παραβάσεων που «ενοχοποιούνται» για θανατηφόρα ατυχήματα, (αλκοόλ, ταχύτητα, ερυθρός σηματοδότης, αντικανονικό προσπέρασμα, κράνη, ζώνες), από συνεργεία και ομάδες με συμβατικά αυτοκίνητα που θα υπάρχουν όλες τις ώρες εντός και εκτός του αστικού κέντρου.
Τα μέτρα αρχίζουν από σήμερα το πρωί.
Η Τροχαία τονίζει ότι «η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οδηγοί παρακαλούνται:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
Σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το