Τοπικά

Μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών προτείνει η “Κίνηση Ενότητας” στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Μέτρα στήριξης των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας για τη διασφάλιση της υγείας τους και την οικονομική επιβίωση των επαγγελματιών ζητά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, Μαρία Σαμαρά.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Πρωτοφανείς για τα μεταπολεμικά χρόνια είναι οι καταστάσεις που ζουν οι Έλληνες αλλά και όλος ο πλανήτης. Δεδομένων των δύσκολων όσο και ιδιαίτερα εύθραυστων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, η δημοτική μας παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ανταποκρινόμενη στη ευθύνη του θεσμικού της ρόλου ως μείζονα αντιπολίτευση Ζαγοράς-Μουρεσίου προτείνει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για τη διασφάλιση της υγείας πολιτών καθώς και της οικονομικής επιβίωσης των επαγγελματιών, των μισθωτών και των αγροτών.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
1) Λήψη μέτρων προφύλαξης με όλα τα απολυμαντικά υλικά και μέσα και τήρηση των κανόνων για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου με σκοπό την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους από τον κορωνοϊό.
2) Πρόσληψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού στο Δήμο για την διεκπεραίωση βασικών εργασιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα.
3) Συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία των κοινωνικών δομών του Δήμου με τους δημότες που χρήζουν ανάγκης είτε γιατί είναι μόνοι τους είτε γιατί πρόκειται για ζευγάρια ηλικιωμένων που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσφέρονται συνεχείς βοήθειες για την παροχή των φαρμάκων τους αλλά και εξασφάλιση και άλλων βιοποριστικών μέσων, καθώς αναφερόμαστε σε εγκλωβισμένους ανθρώπους.
4) Άμεση στήριξη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων Κισσού και Τσαγκαράδας με την αγορά και παραχώρηση υγειονομικού υλικού (αντιδραστήρια, στολές, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) καθώς και άμεση διεκδίκηση πρόσληψης προσωπικού για τις ανωτέρω δομές πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
5) Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων Κισσού και Τσαγκαράδας για την διενέργεια προληπτικών τεστ που θα χρησιμοποιηθούν από την ιατρική κοινότητα για μαζικούς ελέγχους.
6) Διευκόλυνση σε επίπεδο δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία και παράταση πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως την ομαλοποίηση της κατάστασης.
7) Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου με τους φορείς τουρισμού στη περιοχή μας για την λήψη μέτρων με σκοπό την τουριστική τόνωση της περιοχής, που κινδυνεύει λόγω του κορωνοιού με γενική οικονομική καθίζηση.
8) Να ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η ελάφρυνση από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και των αγροτών, καθώς η γενική οικονομική στασιμότητα επηρεάζει και τον πρωτογενή τομέα.
9) Ο Δήμος να αναλάβει να βοηθήσει οικογένειες μαθητών για την εξασφάλιση της απαιτούμενης υποδομής, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διεξαγωγή της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Εχουμε όλες και όλοι ευθύνη και χρέος που μας επιβάλλει η κοινωνική μας ευθύνη και το αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας.
Στην μάχη κατά του κορωνοϊού «Μένουμε σπίτι» και είμαστε πλήρως ενωμένοι σε ενέργειες και πολιτικές που έχουν ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την στήριξη των συμπολιτών μας.
Ως δημοτική κίνηση καταθέτουμε τις προτάσεις μας και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε σε ό,τι μας ζητηθεί.
Χρέος της Δημοτικής Αρχής, χρέος όλων μας ,είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε περιόδους κρίσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το